I-båts problem

Delar av vinden från Sverige har nog kommit hit trots allt.. Vilket gör att vi förblir på ankarplatsen minst tills imorgon eftermiddag. Gränsen för att få gå in är 10m/s och före middagen blåste det 15m/s och skulle öka. Skojades lite ombord att vi börjar få rutin på att ligga här så varför inte några dagar till. Varit en lugn söndag för alla, ja så får man säga. Matroserna som har gått dagman några dagar började i och för sig gå vakt efter lunch för vi trodde ju vi skulle gå in men de lär väl knappast behöva förta sig under natten.

Säkerhetsstyrmans största problem på bryggan är, ja, tro det eller inte. Den dåliga variationen på musiken på radion. Rätt okej låtar egentligen men har man den på som han i 4 timmar och samma låt kommer en gång i halvtimmen eller så blir det tröttsamt.. Lite matte, 4 timmar * 2 gånger om dagen * 7 dgr.. Och när det är 20-30 år gamla låtar som spelas så..  Men vem vet, de kanske är så långt efter oss. Skämt åsido så spelas det en del svenskar, Måns, Danny, Abba, Roxette, Meja för att nämna några.

Det jobbigaste för mig är nog hmm, att det typ inte finns nån frukt, eller jo kanske 15 torra apelsiner.. Generellt så får jag väl erkänna att det börjar bli rätt dåligt med proviant. Så att gå till kaj snart är att föredra, mjölk, frukt, grönsaker och juice är väl framför allt det som inte finns i överflöd nu. Men men frysen är tokfull med grejer så vi överlever.


Vissa skulle lätt kunna leva på brownies..

Dagens roligaste måste ha vart kapten som kom in i mässen på middag sjungandes på en luciasång.. Lite fel i texten men helt ok sångröst. Kanske vill han bli årets lucia ombord och passat på att träna i hytten på eftermiddan? Låten var i alla fall den som jag tror går "Goder morgon, goder morgon både herre och fru.."  Han sjöng "Goder afton" . Det hela rundades av med att repen kommer in och ropar att "Kalmar förlorade". Jaha, då vet vi alla varför internet gick trögt efter lunch. Sportradion tog hela bandbredden..

Kommentarer
Postat av: Vicky

nu blev man supersugen på brownies. :)

Åh, får ni köra på den där äckligt feta mjölken nu då?

2008-10-05 @ 21:45:17
URL: http://vickypalmgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0