Bilder från Gävle


På väg in


Tankdäck i den mysiga skärgården


Kajen..


Till kaj


Precis lämnat kaj

Hemma:)Äntligen hemma:) Eller ja det var väl en lång men förhållandevis smidig resa. Avmönstring första slussen Kiel, sova där, hämtade 02.30 (!) inatt och körda till flygbussen som gick 03.05 och var framme 4.20 ungefär på flygplatsen. Incheckning (jag är glad att automatcheckin finns när man är tidig, krångligt ibland ja men tack för att det finns), sen lite frukost för vi var sjukt hungriga. Lite strosande i taxfreen och sen mot gaterna. Fördriva lite tid där och så boarding. 1,5 timmas flygning i pytteplan och sen flyt och få ut bagaget snabbt och hinna med Arlanda Express. Mat till mig (kl 10 haha) och så lite glass i solen i Stockholm med bästa Claes och sen tåg hem. Mer glass och sol och snart tacos:)

Snart..

Snart snart snart är vi i slussen:) Lots när som helst och så en timma till slussen. Överstyrman säger åt mig titt som tätt att inte se så glad ut, han har 11 dagar kvar ombord. Det är svårt och vet ni vad.. Jag har fått mitt flyg ombokat till 7 imorgon bitti istället. Mycket bra:)

Ska gå ner och se om det är någon ordning på middan i mässen och småfixa lite.

Mot Kielkanalen

Vi trodde att Martin hade kommit på ett sätt att få in bilder här trots allt men nej. Så ni får vänta lite lite till. Men när jag kommer hem så kommer det upp en hel hög bilder. Vill ni ha stora inlägg med många bilder eller lite åt gången?

Fått ordning och städat klart min hytt på förmiddan men har en del jobb kvar att pyssla med sen. Torktumlis bråkade med mig igen på förmiddan men chiefen fick liv i den rätt snabbt igen som tur var.

Haha hur ska man tolka det när motorman säger att jag är ju inventarie här på båten och att han redan saknar mig. Bästa bästa besättningen, så himla söta:)


Onsdag:)

Blev ingen landgång igår. Ryktades att vi skulle vara klara redan vid 22 tiden med lastningen och sen rann det bara ut i sanden. Avgången blev runt 02 (jag sov men har källor). Sen dess så har vi åkt båt i solskenet. Och blåsten.

Framme i Kielslussen runt 17 imorgon om vi fortsätter så här. Vårt flyg går på fredag eftermiddag, varför kan man fråga sig när det går ett imorgon kväll (som ser lite tajt ut just nu dock) och ett fredag morgon. Sa till kapten att jag vill hem och med nöje tar morgonflyget, för jag vill hem och skulle behöva fixa grejer innan helgen hemma men nej nej. Man ska bo på hotell och sova ut och bla bla bla. Jag vill hem.

Vi har haft lite svensk mobiltäckning i och med att vi går rätt nära Gotland. Passade på och ringa ett par samtal som väl gick okej, lite sprak och nån gång bröts det men tror vi lyckades prata om allt vi skulle och lite till.

Får frågan här ombord titt som tätt hur det känns nu.. Att jag ska hem och det kanske är slut här. Tror att andra tycker det är jobbigare än vad jag tycker och så sa jag att "ja, ni kan ju alltid få nån som är hemskare än mig " Till svar fick jag "Jo visst men du är i alla fall snäll" Jag tar det som en komplimang och visad uppskattning från den personen som sa det:)

Riga

Din sista lastningshamn sa styrman till mig för en stund sen när han kom in från förtöjningen. Min sista hamn överhuvudtaget svarade jag. För vi planerar att jag ska gå av i Kielkanalen och det räknar jag inte som en hamn.

Det känns bra. Jag längtar efter semester och ledigt:)

Vi funderar lite på en landgång senare.. Men vi ligger inte vid samma kaj som sist och har inte riktigt kommit på vart vi ligger än. Borde inte vara så långt att ta sig in till stan, och Riga borde man väl ha sett om man får chansen? Återstår att se hur det blir med allt, nån hade hört att det var en stor helgdag här idag.. Vad det nu innebär. Kan vara allt öppet och massa kul eller alt stängt och folk har gått och gömt sig.

Måndag

En ny dag i paradiset som vår 12-4 styrman brukar säga när han kommer ner till lunch. Idag har det varit en ny dag till ankars utanför Riga. Strålande sol när jag gick upp imorse och man blir pigg om man ser solen halv 6 på morgonen om man inte redan var det.

Inte hänt speciellt mycket, som vanligt till ankars. Eller jo, vi hade alkotest för en stund sen, som vi ska en gång i månaden.

Solen försvann någon gång under förmiddan så solandet fick bli träning och det gick helt okej men jag är riktigt less på löpband och allt vad trångt gym heter nu.. Men inte många dagar kvar så jag överlever. Börjat småfixa för avmönstringen. Inte packa dock, tror jag fått frågan om jag provpackat 3 ggr idag, från samma person..

Vad som händer sen..

Som ni kanske redan sett (annars kolla nu!) så har det kommit upp lite bilder trots allt. Fick maila hem dem och sen ta hjälp att lägga upp dem. Tack pappa:)

Repen frågade mig tidigare idag hur det kändes att bara ha kanske bara fyra dagar kvar av sjölivet.. För det är så det är. Om fyra dagar eller så mönstrar jag av från Bro Anton. Sen väntar 2 månaders ledighet och sen ska jag faktiskt börja skolan igen är det tänkt.
Det känns bra, jättebra faktiskt. Allt utom att jag inte kommer tillbaka hit, för trots allt så trivs jag väldigt bra här. Har inte ens kunnat drömma om en bättre besättning eller trevligare människor. Tror inte att någon av er kunnat missa det. Hade nog inte kunnat tro det när jag gick ut skolan och efter en månads vik. på en annan båt hamnade här, jobbade en törn, två törnar och förra sommaren erbjöds fast jobb och tog det. Att jag verkligen skulle stanna så länge på samma båt..
Nu har det gått ett år till och jag känner fortfarande att jag trivs. Kanske ännu bättre för varje dag, med folket. Men inte med att vara borta från familjen. Det räcker för mig nu, jag är otroligt motiverad att börja plugga igen nu och då är det väl dags. Två år med jobb har varit precis lagom.

Ska vara tjänstledig till en början så visst finns alltid möjligheten att gå tillbaka om skolan inte är det jag hoppas men jag är inte orolig. Jag vet vad jag vill nu. Dock vet man ju inte om det blir något litet inhopp någonstans på lov eller så.

Vad som kommer hända med bloggen vet jag däremot inte riktigt.. Startade ju den för att skriva av mig här ombord och lägga ut bilder. Men den kommer inte bara försvinna. Inte jag heller. Tror att jag kommer fortsätta blogga, kanske startar jag en ny men då får ni veta det här. Tills vidare så kommer allt dock vara som vanligt här.

Midsommarafton på Bro AntonMidsommarstången med björklöv från Kärrbo och blommor från KungsåraDukat för middagFördrinken väntar (alkoholfri förstås)Och ostbrickan som avslutning.

Sol och värme:)

Solen och värmen har hittat tillbaka till oss nu efter ett par lite grå dagar sen vi gick från Gävle. Tror att jag ska skolka från träningen (läs träna ikväll istället) och lata mig på däck på eftermiddan. Känns som det är dags att börja jobba på lite solbränna. Och ja, jag har solkräm med mig:)

Lugn söndag fast ändå händer det lite. Alla matroser går dagman nu så de fyra är i alla fall igång hela dagen. Får se hur länge vi blir liggande nu, tydligen så låg det igår en båt som ska in innan oss här bredvid men om det fått gå in vet jag inte. Lär visa sig och än har jag inte panik för min avmönstring ska strula till sig men det kanske kommer.

Funderar starkt på att maila ett par bilder till nån hemma för vi börjar misstänka nån bugg här ombord..

Lördag

Mycket trevlig kväll igår var det, god mat och roligt sällskap. Men jag var trött så det blev en tidig kväll. Undrar om det börjar komma efter en nu, att man skulle behöva en liten sovmorgon.. Fast jag var pigg imorse, kors i taket haha.

Solen visade sig igen imorse eller ja hela förmiddan egentligen. Nu har molnen tagit över men inget reg vad jag vet ännu.

Roat mig och gjort av med lite energi på träning. Igår varken hann eller orkade jag träna. Var ju lite smått kaos med allt inför kvällen plus alla övningar ändå.

Jag vet verkligen inte varför det inte går att ladda bilder.. Tycker det är väldigt tråkigt utan och så har jag massor. Men Martin har samma problem så det är väl nåt fel.

Midsommar:)

Trevlig midsommar till alla er som läser och tack till er som skrivit det i kommentarerna i förra inlägget:)

Vi har fått i ordning det mesta inför kvällen, uppe snabbt för en dusch och fixa oss i ordning bara. Det kommer bli en kanontrevlig kväll, det vet jag:) Vädermässigt så är det moln, ingen sol men inget regn heller. Så det får vara godkänt, men vi ska ju vara inne så allt är lugnt för oss.

Sovdags

Tröttis jag idag. Sista grejen jag sprang ner på gällade jobb igårkväll var när motorman ringde halv 11 och sa att det var nån som sökte mig, ehh okej. Den tiden? Men då var det skeppshandlaren, snabbt avklarat eftersom chiefen dök upp och tog över men sen varva ner så var nog klockan närmare 12 innan jag somnade. Men men jag har överlevt idag finfint ändå.

Säkerhetsmöte skulle vi visst ha på eftermiddan, det fick jag veta av en omtänksam styrman, han ringde 2 min innan. Gick okej snabbt för en gångs skulle men nästan hela jobbtiden efter fikat gick ändå.

Motorman och en matros har byggt vår midsommarstång nu. Superfin är den och de ordnade och klädde den med björkriset på en gång. Väldigt skönt för de gjorde det ute och då slappt mässen se ut som ett slagfällt sen.

När vi kommer till Riga så verkar det som att vi ska ankra till måndag eller så. Midsommarfirande hela helgen alltså.. Eller inte, men middag blir det imorgon. Jag ska roa mig med att duka och fixa midsommarstången klar imorrn på dan. Dock tror jag vi kommer skippa dansen..

Hej då Gävle

Avgång för en dryg timma sedan och vi går nu tillbaka mot Riga.. Ny last där för ja, vart får vi väl se men Isle of Grain (stavas det så?), England är en hamn som det surrats om.


Imorse kl 6 (!) dök en kompis till mig upp ombord också, kul kul:) Så hann vi prata skit ett tag innan jag skickade iland både honom och killen vid tio. Sötnosarna hade en massa grejer med sig till mig. Älskling hade datasladd som funkar klockrent, tidningar och lösgodis precis som jag önskat, Claes hade choklad, marabou sommar fick jag två stooora (vill du att jag ska bli tjock?). Sen hade pappa med sig mera tidningar igår plus att de hade björkris också. Vår midsommarstång är räddad:) Blommor kom de med.. Hade inte bett om det men en stor bukett prästkragar och så lite blåklint och annat. Kommer bli kalasbra. Nu ska bara nån bygga en midsommarstång..

Tyvärr vill bilderna inte laddas upp nu heller..


Gävle

Bloggen har varit dum och jag har inte kunnat uppdatera trots att att jag haft massor att skriva och många bilder, hoppas att det går bra nu och att den kommer var okej under dagen.
Verkar fortfarande inte gå att få in bilder..

Fick en massa trevligt besök igårkväll:) Väldigt kul för dem att se hur vi har det här och så. Såklart för mig att träffa dem med.

Mot Gävle

Avgång från Riga vid lunch idag och nu är ett det en dygn upp till Gävle. Ett dygn från lunch idag vill säga. Sen får vi väl se om vi kommer in på en gång men det hoppas vi.

Lät som att några skulle ner och basta och sen ut och bada i poolen som jag tror de ställt uppe vid frifallivbåten. Jag är rätt trött och hoppar det. Slappa och sova tidigt känns mer som en bra idé.


En solnedgång för någon dag sen..

Min önskelista till Gävle

Nu när vi kommer iväg från Riga efter lunch så ska vi ju gå till Gävle. Där har ett antal personer anmält sitt intresse för att komma och hälsa på. Såklart dem får, jättekul tycker vi:) Men man måste ju få skicka en önskelista med saker man vill ha när man inte har varit i Sverige på över en månad (eller ja, en månad imorgon).

Min önskelista:
Datasladd
Lösgodis
Tidningar
V6 tuggummi
Svenska flaggtandpetade eller liknade
Björkris

Inte så farlig, eller hur? Det bästa är att jag redan delat ut vem som ska ta med allt och fått okej redan, kalasbra:) Det mest kritiska var väl datasladden men den är redan ordnad.

Sen tänkte jag att som tack så kan de ju få ta med en del av mina grejer hem också. Så slipper min väska bli så tung (eller så att jag överhuvudtaget får med alla saker hem haha).

Detta är för övrigt inlägg nr 500 i bloggen:) Kul tycker jag och vill säga tack till alla som läser och kommenterar då och då.

Riga

Vi stack iland på en liten promenad så fort middan var klar. Haha matrosen tog mig verkligen på orden när jag sa åt honom att sticka upp och byta skor och följa med som livvakt till oss tjejer. Inga pengar ingenting, men så skulle vi ju bara på en promenad i och för sig. Livvakt var ett skämt, men ett bra sätt att få ut dem haha. Lagom kul hamnområde men solen har kommit ikapp oss och det var skönt att bara komma ut lite.

Tydligen så var det bara 3 km eller så in till stan, eller ja man vet ju inte vad gubben i gaten menar med det men vi gick åt andra hållet, frisk luft (hur frisk den nu är i hamnen) och röra sig lite var vårt mål.


Vägen till båten..


Sammanfattning av vad vi såg

Nästan framme

Nästan framme nu och då vill vårt internet vara med igen:) Varit upprörda känslor hos dem som behöver det för en del av jobbet här ombord men nu lär det ju har gått över. Håller precis på och förtöjer och här i Riga så är det moln idag. Solen har gått och gömt sig och matroserna klagade lite på tiofikat över att de fått ett par regndroppar på sig. Stackarna..

Jag fuskade med träningen igår men har precis tagit igen det idag, eller ja fuskade. Jag kände mer efter och då blev det vila. Söndag som det var och det är en dryg vecka kvar ombord att orka.

Ni som fundera på att komma och hälsa på i Gävle.. Jag behöver namn och personnummer senast imorgon bitti och ni behöver leg med er dit. Och hellre att vi sätter upp nåt namn för mycket, det gör inget om ni inte kan säga 100% nu.


Mot Riga nu

Det gick galet fort och lossa i Rostock, vi gick redan 03 imorse.. Så jag blev lite chockad när jag vaknade imorse eftersom jag trodde vi skulle gå framåt lunch. Men det är rätt skönt att vara på väg igen. Riga är nästa stopp, jetfuel/flygbränsle ska vi lasta vad jag har förstått och troligtvis ska det till Arlanda. Vilket innebär att vi troligtvis lossar det i Gävle. Matroserna sliter ute på däck med tankrengörningen eftersom vi gått med naphta innan.

Nu är det popcorntajm och ta det lugnt resten av kvällen och så ladda för en ny vecka. Fast det känns som att det är lördag idag.. Hmm.. Det lär ju ha ändrat sig tills imorgon när jag vaknar tyvärr.


Min eftermiddag..


Har spenderats på däck i solen:)

Söndag

Förlåt, jag vet att det är bedrövligt väder hemma, fick precis höra att det väntas 30-40 mm i Västerås, idag. Hos oss skiner solen, inte ett moln på himlen och jag ser ingen annan lösning är att det får bli lite solning på eftermiddan:) Vi fick nya filmer och tidningar igår, typ nyss vi fick det förra gången men vi gnäller inte. Jag tog Iform och Vagabond förut och de får väl följa med mig ut.

Drog med Martin ut i solen och satt och snackade skit på tiofikat, finns ju hur mycket som helst att prata om, han har väl varit ledig i sådär 8 månader eller så. Jättetråkigt att jag har så kort tid kvar ombord nu ju, ja eller klart jag vill hem då, men ni fattar..

Lördag med besättningsbyten

Det nya folket är på plats ombord, underbara matrosen Martin har redan smittat av sig sin positiva energi. Det kommer bli roliga sista veckor ombord, inte så att jag haft tråkigt innan men nu blir det livat igen, var lugna för det.

Precis slutat jobba sådär en timma försent men det är sånt som händer med många extra till middag och nygammalt folk och prata skit och skvallra med:)

Solen har lyst på oss hela dagen som ni kanske sett på bilderna i inlägget innan men det blååååååser också. Nästan stormstyrka. Men så länge vi ligger till kaj så är det lugnt. Så hej vinden, tills imorgon får du lugna dig, okej?

Rostock
Mot Kielkanalen

Solen lyser på oss ännu även om det börjar dyka upp oroväckande moln från nåt håll.

Snart dags att slussa in i Kielkanalen. Varit en del turer om det. Av någon anledning på var den avstäng ett tag tidigare idag och vi visste inte riktigt vad som skulle hända. Om jag förstått det rätt så hade det gått fel när de lastat en båt med parafin och det hade hamnat utanför och ev tagit eld också. Men det ordnades upp rätt snabbt och nu ska det inte vara några problem alls att gå igenom.

Många som åker hem här imorgon och när jag tänker efter så är det inte långt kvar för mig heller. Max, absolut max 2 veckor. Och hur länge är det egentligen, inte länge alls.

FredagVädret hos oss får godkänt idag, ingen strålande sommardag men helt okej. Tyvärr verkar det inte vara samma hemma.. Trist eftersom många tar studenten idag.

Lagom lugn fredag, vi ska bara åka båt hela dagen och sen blir det Kielkanalen inatt. Jag försöker ordna till det lilla tvättkaos som blir eftersom vi inte har någon torktumlare fortfarande och det är 4 personer som åker hem i Rostock. Men det börjar bli under kontroll. Förhoppningsvis så får de ordning på torktumlaren med nån gång här också.

Gonatt


Synd att det är så svårt att fånga solnedgången på bild..

Solen hos oss är på väg ner och jag ska gå och sova snart, börjar bli lite småsliten men jag försöker hålla det  i ordning och sova så mycket jag tror mig behöva. Och äta, träna, vila förutom jobbet då. Vad tror ni om att lägga till 4 timmar eller så på dygnet? Två till sömn och två till att göra allt annat man inte hinner med.

Jag är tillbaka..

Ojoj internet funkar igen:) Varför det vägrade funka är vi väl inte riktigt överens om, man kan ju inte förutsätta att man har fel kurs innan man ens provar och starta om det..

Nu är vi i alla fall på väg mot Rostock, blev inget Holland för oss utan vi ska mot Kielkanalen och så alltså Rostock, ny hamn för mig men jag vet inte om det är något att ha?

På väg mot Harwich

Till slut kom vi iväg, såklart blev det mitt i lunchen men det sköttes himla smidigt ändå. Skönt att vi rör på oss igen, kände att när det drog ut på tiden blev det lite segt i Amsterdam. Tydligen så ska vi ankra strax innan midnatt och sen gå in imorgon förmiddag. Låter ju bra men vi får se om det håller.

Precis pratat lite i telefon med min bästa älskling (låter som jag har flera men så är inte fallet - den jag har är bara bäst och därför blir det så haha). Funkade helt okej att prata idag som tur var, nu är ju mobiltäckningen noll så man kan ju inte ens ringa och säga hej på den.

Tror att jag kommit på varför jag haft så svårt att somna.. Jag brukar alltid ta med mig en kopp grönt te upp när jag slutar jobba runt 18 när jag slutar jobba. Den här törnen har det dessutom rätt ofta blivit att jag och ibland nån mer hämtat en till kopp runt 21.. Det tror jag är problemet. Grönt te är ju lite som kaffe (uppiggande) och när jag tänker efter så tror jag mig vara rätt känslig för sånt på kvällarna. Så nu ska jag testa att skippa den andra koppen så är problemet förhoppningsvis borta.

Fortfarande kvar


Vår finfina utsikt på styrbordssidan..

Vi har inte kommit iväg än.. Varför vet jag inte men jag tror inte ens att vi är färdigtlossade än. Det låter som att pumparna fortfarande går, så vi får väl se när det är dags att röra på oss.

Kapten hade fått nåt mail om att det verkligen var nåt fel på telefonen, något iland. Jag vet inte om det är någon tröst. Jo, kanske lite, för det känns ju alltid bättre om man vet att det verkligen är så.

Vad som är på gång..

Vi borde vara klara här i Amsterdam inatt nångång och då ska vi på långresa (eller inte) till Harwich som ligger i England. Rakt över härifrån bara, 10 timmar eller nåt kanske det tar dit beroende på väder och vind. Vet inte om ni har tänkt på det men vi har inte varit i England/ Irland någonting än den här törnen. Jag har ändå varit ombord drygt 3 veckor.. Och detta är bara ett tillfälligt besök vi ska på, det blir tillbaka till underbara Holland efter det.

Jag är lite sur på telefonen här just nu. Skulle försöka ringa och lyckas slå både kod och telefonnummer men sen säger den att numret är upptaget. Ehh nej, jag vet att det inte är det. Provade både mobil och hem men nej. Då tycker jag den är mindre dryg när jag inte ens kommer ut på nätet, då slipper jag ju sitta och knappa alla dessa siffror.. Den lär ju börja funka om den vill överleva kvällen. Det är faktiskt ett under att ingen skickat den överbord så mycket som den krånglar/krånglat..


Marinus var det..


Som låg bredvid oss här tidigare men som ni ser gick sen. Donsö är hemmahamn för dem och jag tror det är svensk besättning ombord. Såg en massa folk på däck och det såg ut som det.

Jag har precis ätit lunch nu, rotmos, laxcrepes och sallad. Lite skum kombination men crepsen var rester sen igår och jag gillar verkligen inte sån köttkorv som var till rotmoset. Ska se till att de andra som inte har ätit får i sig lite mat och sen ladda för lite träning på eftermiddan:)

AmsterdamBlev bara 5 lugna timmar igår eftermidag/kväll innan det startades upp igen strax före 22 och vi fick gå in till kaj. Nu ligger vi här som ni ser, bilden är tagen vid 6 imorse när jag började jobba. Nu är himlen klarblå och det ser ut att bli en jättefin dag. Vi har en svensk båt bredvid oss, kul:) Är rederiet Sirius båt men jag har inte lyckats lista ut vilken båt än, Nimbus kanske?

Till ankars igen


Här ligger vi nu, på ankarplatsen i Amsterdam. Bilden är dock gammal för det är tråkgrått väder här och att lägga ut en bild på det skulle göra både mig och er deprimerande.

Precis fått ordning på allt och slutat jobba efter middan. Eller ja allt är att ta i, men allt som är mitt ansvar. Torktumlaren är fortfarande trasig och det har hänt något med inredningsfläktarna med. Men det finns en fördel med det, än så länge i alla fall. Det är i  princip knäpptyst i båten. Det brukar ju bli lugnt till ankars annars med eftersom maskin är av men nu är det tyst verkligen. Nackdelarna lär väl visa sig.. Eller så får de ordning på allt under morgondagen.

En av båtarna bredvid oss låg här sist vi låg här med, kan det ha vart i onsdags kanske? Den har i alla fall legat här i 9 dagar tyckte jag att jag hörde. Trååååkigt. Men eftersom det är en tysk båt som vi tror går under samma befraktining som oss så tycker vi lite synd om den istället för att säga rätt åt dem.

Trött söndag

Jag är trött, alla andra är nog ännu tröttare. Bukring igår kväll och sedan avgång nån gång efter jag till slut somnat. Midnatt kanske vi gick? Lots hela natten ut och så släppte vi av honom efter frukosten. Alla som inte måste jobba ligger väl och sover nu, får passa på innan ankomsten till Amsterdam.

Förstår inte, jag har alltid varit morgonmänniska och haft lätt för att somna på kvällen. Nu är jag inte ens trött när klockan är halv elva på kvällen.. Ändå så går jag ju upp 5.30 varje morgon så jag behöver ju sova före elva helst. Tillfälligheter kanske men jag blir ju så sjukt trött på morgonen när jag ska upp nu.

Dagens i-land/ i-båtsproblem.. Vår torktumlare är sönder. Att vi har ett relativit stort och bra torkrum är ju räddningen men vi har blivit sjukt bekväma att bara slänga in allt (nästan) i tumlaren.

Antwerpen


Det finns en del rätt snygga hus till skillnad från typ England


Glass är gott:)

Fick med mig eleven som sällskap och vi blev avsläppta mitt i stan den här gången, alltså skippade vi att var kulturella eller vad man vill se det som att kolla på katedraler och hit och dit. Shopping och springa i affärer roade vi oss med men så värst mycket lyckades jag inte handla. Lite choklad såklart och lite småsaker men inte några kläder inget smink, inget sånt. Hmm undra om jag är sjuk eller om jag kanske bara blivit lite klokare och inser att jag redan har tillräckligt just för tillfället.

Ganska mycket folk ute på stan men det är ju lördag och det verkade var nåt/några jippon för jag så clowner bland annat.

Ombord igen så har vi fått i oss lite middag, oxfile med potatisgratäng och jordgubbar. Nu laddar maskin för bukring vid 21 och så avgång runt 23. Tillbaka till Amsterdam är det som gäller.

Landgång

Har lyckats styra upp landgången här så att jag/ vi blir hämtade om en timma:) Någon sa att vi låg väldigt nära stan också. Dryg 10 minuter bort och det är väldigt bra, ibland så är det en halvtimma bort. Som vanligt inte överdrivet gott om tid iland men nästan 3 timmar idag ska nog räcka. För jag har inte så väldigt gott om plats i väskan hem sen om jag shoppar för mycket så det blir nog bra

Solnedgång


Akter ut på väg in i slussen igår kväll

Snart snart till kajNu är vi äntligen på väg in, sluss om en halvtimme eller så och efter det så är vi i princip framme. Helt okej tid för att folk inte ska behöva jobba mitt i natten och med stor sannolikhet ligger vi minst till middan imorgon och det finns gott om tid för landgång.

Lugnt ombord ikväll som rätt ofta annars, många som jobbar/ska ut och jobba och då blir det så. Jag slappar med en kopp te och chokladen jag fick igår. Gott gott:)

Till ankars

Fråga mig inte vart dyningarna kom från inatt.. Tror jag vaknade 4 ggr av det. Lite störande men somnade om rätt fort och är pigg och det är full fart idag ändå.

Vi fick inte gå in på en gång så nu ligger vi till ankars och väntar. Bara väntar. Men det är lugnt väder och solen kommer fram mer och mer, eller snarare molnen försvinner så vi har det rätt bra. Lite smågungeligung men man ska väl känna att man är på en båt..

Har lite beslutsångest för träningen sen, eller snarare brist på inspiration.. Funderar på att gå ner och boxas lite, eller det är den enda idén jag har.


På väg igen

Det har gått fort i Amsterdam och vi är redan på väg här i från. På väg mot nästa hamn där vi ska lasta igen. Antwerpen. Jag är jätteglad. Det är över ett år sen jag var där sist och men jag är så fruktansvärt förtjust i den stan av någon anledning. Tyvärr hatar alla andra att gå dit eftersom det är lång väg in med lots osv. Så jag får inte säga högt att jag är glad, men jag gör det ändå.

Planerar landgång såklart. Brukar vara smidigt och lugn alla oroliga, jag hittar där själv så även om jag inte får med mig någon så är det inga problem. Det finns en del saker man måste göra där, eller som blivit så att vi alltid gör. Svenska sjömanskyrkan brukar köra oss, jättetrevliga är dem och nu har ett par som var i Rotterdam innan flyttat dit också så ännu fler trevliga som man känner igen.

Vi brukar be om att få bli avsläppta vid katedralen. Oftast så har det varit någon med som aldrig vart där innan och den är något man borde sett. In i den och tända ljus innan man går vidare får man inte glömma. Dessutom är det så himla mysigt runt omkring där med små chokladbutiker, restauranger och caféer. Om man hittar på ett ungefär sen så är det ca en kvart att gå till den stora shoppinggatan. Massa roliga affärer och varje gång alldeles för lite tid. Men det kanske är det som gör att man inte tröttnar på sina favoritställen, att man inte riktigt hinner med allt så det finns alltid något kvar till en nästa gång.


Amsterdam

Det blev en fullspäckad eftermiddag, jag drog ner och tränade men hann träna en timma innan de ringde och sa att det var proviant. Inte 5 minuter före utan när den redan stod på däck så fick jag veta.. Inte så smidigt kanske för jag kunde ju inte gå ner i träningkläder och ta in den. Det tog väl till runt fikat innan det mesta var i ordning. Ny färsk frukt och mjölk känns väldigt bra att vi fått. Äntligen kan man börja äta frukost som vanligt igen. Alltså jag äter, inte det men får komma på nya lösningar varje dag istället för gröt. Jag klarar verkligen inte longlifemjölken och gröt utan mjölk går inte heller. Kräsen..

Kom lite saker till slabben med. Choklad, till mig. 10 kakor tror jag, inga 20 kg haha. Det var mera lagom det som kom. Fast alla dem är ju inte till mig, eller jag tror inte det i alla fall. För mer än en eller två hinner jag inte äta upp innan jag ska hem. Det är inte alltför länge kvar (försöker jag intala mig själv..).


Systerbåten Bro Atland (som låg bredvid oss på ankarplatsen) kom och gick förbi oss på eftermiddan, knäckande att vi kom och la oss efter dem till ankars och sen fick gå in först. Anton är bäst, så är det.

Torsdag

Sol och regn om vartannat är vädret för denna förmiddag i Amsterdam. Internet började må bättre så fort vi hade förtöjt igår så jag trodde nog rätt i mina funderingar där.

Ingen proviant har dykit upp än men den kommer väl. Det gör den ju alltid men kanske inte som mest lägligt alla gånger. Sånt man får ta.

Internetstrul

Internet spökar och bråkar med mig just nu. Troligtvis med alla ombord som försöker göra något på internet. Msn loggar ut och in och ja, i-landsproblem.. Troligtvis beror det på att vi är på väg in till Amsterdam och går där det är trångt och mycket ställen att gira hit och dit och då hänger inte uppkopplingen med.

Jag håller tummarna  för att det inte dyker upp nån proviant ikväll. Väldigt otaggad för mer jobb idag.


Från slussen ut från Kielkanalen igår

Framme

På ankarplatsen utanför Amsterdam. Ingen verkar riktigt veta hur länge vi ska ligga men det blir nog bra. Fint sällskap av systerbåten Atland precis bredvid oss har vi också.

Tisdag kväll

Det blev ingen chokladshopping för mig i slussen. Vi låg på fel sida och springa runt, nää min nerver skulle nog inte palla det. Istället har kapten besällt det till Amsterdam, 20 kg sa han, jag hoppas han menade 20 st.. Annars blir det som med tuggummit här ombord, har räckt hur länge som helst och det finns fortfarande massor kvar.

Annars har det varit full fart på mig hela dan. Jobb och träning och först för en stund sen kunde jag koppla av ordentligt. Pratat lite i telefon och nu ska jag dricka te och bara slappa. Är rätt sliten men tidigt i säng så är jag pigg igen imorgon. Det är så det funkar här.

Häftig lotsbåt


Måste säga att det var en rätt häftig lotsbåt som hämtade lotsen vid lunch.. Kanske svårt att se men det är en katamaran och så har den en grej som åker ut så det behövs ingen lotslejdare. Lotsen kliver bara från den som åker ut och över.

I KielkanalenEn timma till eller så går vi här, sen är det ut i friheten och mot Amsterdam som gäller. Vädret skiftar väldigt fort. För en timma sen sol, en halvimma sen mulet och nu sol igen. Men vad jag förstått så är det sämre väder på väg.

Kapten sa nåt om att man kunde hoppa iland i slussen och handla eftersom jag jagade mörk choklad i förra veckan och det enda som fanns i slabben var nån Ritter 50% och nja. Så vi får se om jag vågar gå iland, vi skulle ligga bra till för det men tänk om båten åker utan mig haha. Tror att jag ska lura med mig nån, frågan är bara vem som inte jobbar och måste stanna ombord. Men det löser sig:)

Maskin ser till att jag kan blogga...

Vet ni, min datasladd har vart hos maskin och blivit lagad. Bästa andremaskinisten fixade den på eftermiddagsfikat idag när den höll på att ge upp helt. Helt sjukt men jag och såna här sladdar går inte ihop. Jag har skrivit det förut, min gamla datasladd dog ju strax före jul men gick att akutlaga och så fick jag en ny en vecka senare eller så. Gör ju inget speciellt med dem, de bara går sönder..

Jätteskönt att springa ute och göra av med dagens sista energi. Joggade på kobryggan fram på backen och så tillbaka och runt bygget till poopen och så börja om igen. Lite motvind på väg fram men längst fram, det var där man skulle ha stannat kvar. Så fint att stå där som i titanic, ja förutom att kliva upp på räcket eftersom det ser lite annorlunda ut här. Alldeles vindstilla var det där och så snudd på spegelblankt vatten..

Alldeles underbart

Ingenting har kunnat förstöra min dag trots alla försök. Nu är det färdigjobbat för idag och jag överväger en liten joggingrunda på däck men vi får se. Träning blir det hur som helst. Så himla härligt väder idag med så det tar emot att gå ner i gymmet, så det får nog bli ute.
Måndag morgon

Godmorgon måste jag väl säga även om jag varit vaken över två timmar redan. Men fram till nio så tycker jag det är morgon.

Kommer att få lov och bli en effektiv dag för mig idag, massor och pyssla med för ikväll/inatt så skickar vi ju iland ett par herrar.

Kanonväder här hos oss idag med. Vart ute med lite saker och det är redan jätteskönt i luften. Sommar måste det ju vara nu. Var väldigt skönt att få riva bort blad i våra kalendrar tidigare.. Dels så känns det bra att det är juni nu och så är det ju skönt att det är den månaden jag ska mönstra av i. Drygt 3 veckor sen ska jag mönstra av och ha riktigt lång ledig sommarsemester. Första gången på sätt och vis..


Till er från södra som läser.. Såg att ni slog Skiljebo, eller ja, vann båda matcherna i helgen. Bra jobbat:)


RSS 2.0