Recepttips: Pasta med räkor och saffran

Ett toppenrecept på god, relativt enkel och snabb pasta om man vill ha variation till köttfärssås eller vad man brukar äta till..

Pasta med räkor och saffran
4 port.
400g spagetti (1 paket brukar vara 1000g) eller valfri pasta
500g räkor med skal
1 röd chili (går bra att bytas ut mot sambal oelek som ändå ska vara med senare)
2 vitlöksklyftor
1msk olja (förslagsvis olivolja men rapsolja går bra med)
1 buljongtärning (helst fisk/skaldjur)
1dl vitt vin
1dl vatten
1-2tsk sambal oelek
1/4 gram saffran (kan uteslutas)
1 paprika (röd eller gul helst)
salt
svartpeppar
parmesanost
hackad dill efter smak

Koka pastan al dente eller hur den önskas.
Skala räkorna och spara skalet.
Hetta upp en stekpanna med hög kant och ha i olja, vitlök, chili och räkskal och bryn lätt.
Smula ned buljongtärningen och häll på vin och vatten.
Koka 10 minuter och sila sedan av räkskalen och spara fonden som blivit.
Häll tillbaka fonden i stekpannan och låt koka upp, tillsätt därefter sambal, räkor och strimlad paprika och ev lite saffran.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda med pastan och ha sedan på dill och parmesanost efter smak.
Servera direkt.


Det ursprungliga receptet kommer från Hälsokokboken från Icas förlag men detta recept är med mina ändringar och tillägg. Det togs mycket väl emot här ombord för några dagar sen och någon var lyrisk när restena kom ut som nattamat samma kväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0