Valborg

Valborg idag, för oss gör det ingen skillnad. Spelar ingen roll om det så skulle vara julafton, de som är ombord jobbar. Det kan mycket väl bli lastning eller lossning en sån dag med. Senaste julen var jag hemma men båten låg till kaj, då får man försöka göra det bästa av det. Julbord måste man såklart äta ändå.

Idag är som vilken annan onsdag som helst, vi har ankrat utanför Braefoot Bay i Skottland några timmar och ska få gå in senare ikväll. Vet inte om valborg firas utomlands och i så fall i vilket syfte. Kan väl erkänna att jag inte fattat knappt att det är valborg idag.

Man hamnar så lätt i en bubbla här, på gott och ont. På ontsidan får väl vara att man tappar så mycket kontakt med verkligenheten, man inser inte vidden av vad som händer hemma och ute i världen. Vi ser rubrikerna i Aftonbladet men sen då... Inte som hemma där man matas med det på tv, radio, löpsedlar och i lokaltidningen.

På gott måste jag säga att man här inser hur bekväm man är med saker. Hur ytligt en del är. Man klarar sig utan det mesta här om man måste men man är så bortskämd.


BB2

BB
Kväll på ankarplatsen utanför Braefoot Bay, Skottland

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0