Hemma:)

Hemma hemma hemma:) Kom hem som jag skulle i fredags och det är skönt att vara hemma.

Några dagar ledigt nu fram till torsdag då det blir Göteborg och gå på kurs. Medveten matlagning heter den och det kan nog bli okej. Min gamla lärare från sista året på gymnasiet som håller den så hur som helst så blir kul att komma tillbaka till skolan och träffa henne.


På väg hem..

På hemväg nu:) Internet ombord tokdog igår.. Frågan är om det inte la av helt den här gången. Kommer konstiga ljud från antennen och inget får igång det igen..

Och på funderingen som dyker upp på vart jag tillfället befinner mig så är jag på Sturups flygplats, Malmö. Var länge osäkert vart jag skulle gå av. Till slut bestämde vi igår Simrishamn. Imorse fick jag sen världens sämsta hemresa.. Tåg imorgon så jag skulle komma hem efter 20.. Totalt värdelöst att stanna på hotell och få hela morgondagen och då i princip hela helgen också förstörd. Som tur var så fick jag det ändrat till flyg ikväll. Så jag landar vid 22 och sen är det inte så långt hem.

Avmönstringen blev med båt. Faktiskt tredje gången på rad nu otroligt nog.. Men det gick bra. Har varit en del sjö hela dagen och rätt mycket kvar när vi gick in mot Simrishamn men kapten vände båten och fick bort så gott som allt så allt var lugnt.

Allt löser sig..

Antar att det märktes på gårdagens inlägg att jag inte var i balans..

För det var jag verkligen inte. Kom som en mindre chock att vi skulle bli kvar här så himla länge. Det har gått så smidigt och bra i alla hamnar den här törnen och vår planering var klockren - tydligen inte.

4-8 styrman och kocken gick rätt hårt på sen hela morgonen och tjatade om de dumma 36 timmarna.. Jag har inte dåligt morgonhumör men då gick jag runt och surade, minst sagt.

Jag har svårt att ta när saker kastas om såpass som det gjorde då. En vanlig dag här så stör det mig inte mycket men jag ska ju åka hem nu.. En halv dag så var jag i balans igen. Efter trefikat så var jag mig själv igen och allt var lugnt.

Nu ser det ut som att skadan inte blev så allvarlig som jag först trodde. Det finns faktiskt en chans att jag är hemma redan imorrn..  En chans..

Otroligt..

Det går inte bra..

Vi kom in igår kväll precis som planerat. Immigration kom strax före nio och de gick snabbt och smidigt. Sen har det tydligen varit lite kaos inatt med förhalning och så. När jag kom upp imorse så hade vi inte börjat lasta ens.. Då kändes det lite jobbgit. När de sen kommer och säger att de ska ta 36 timmar så kändes det ännu mindre roligt.. Vet dock inte om det är sen vi kom in igår eller sen lastningen startade imorse vid 8.. Det som är så skumt är att vi bara ska lasta lite dryga halva båten men de tar ändå så sjukt lång tid.. Ett snabbt ställe lastar oss fulla på 14 timmar..

Det kanske märks att jag är lite uppgiven just nu.. Dock blev det väl lite bätte nu när jag märkte att internet fungerar skapligt normalt igen. Känns jätteskumt när det bara försvinner eller som imorse finns där men tar en kvart att ladda aftonbladet eller så. Då kan vi lika gärna vara utan det.

Tisdag

Baltysk heter stället i Ryssland vi snart är framme vid. Nästan precis vid Kaliningrad.

Både bättre och sämre på olika sätt. Fördelen med det här stället är att man kan gå in lite hur som helst.. Till Kaliningrad går det en konvoj (måste vara världens fulaste ord) en gång per dygn åt varje håll som måste passas då det är smalt på vägen. Nackdelen är att vi ligger på någon form av militärområde om jag inte förstått fel. Konsekvenserna blir att vi först ankrar ca 400 meter ut och alla myndigheter kommer ombord och gör i ordning alla papper. Sedan går vi in och tro inte att vi ska ligga vid en normal kaj, nej nej. En boj och flytbrygga ska vi ligga vid. När det är dags för avgång under morgondagen kommer vi få gå ut igen och lägga oss och ordna papper osv.. Omständigt, ja. Nödvändigt?Dagens erkännande.. Jag har börjat smygpacka lite. Säg vad ni vill om det, hur som helst är det inte många dagar kvar och jag gillar att gå och plocka lite i förväg med.

Måndag

Vi fick en lagom kaosfrukost.. Tror vi hade 6 personer extra ombord. En avlösare och så lots, lotslärling 2 rorsmän och nån mer.. Blev snurrig men redde ut sig.

Kielkanalen är precis avklarad för jag vet inte vilken gång i ordningen denna törnen. Jo klart att jag vet.. 5:e gången. Sista gången för mig, i alla fall som jag åker hela.Var ute och kollade lite i slussen. Vart fint väder hela dagen men nu börjar det bli kallare igen. Känns verkligen att det är höst. Tänkte bara gå ett varv så jag hade ingen tröja men så slutade det med att vi stod och snackade så jag sprang in och hämtade en jacka i lastkontrollen. Överstyrman hade två så han får gilla läget. Dock 3 storlekar förstor.. Hmm får göra nåt åt det sen.

Rekord..

Okej, jag har varit ombord i 4 veckor och 2 dagar. Det är rekord på två sätt.. För det första är det shoppingstopprekord.. Haha bra av mig att inte shoppat på så länge. Har lite rykte om mig ombord att springa iland och shoppa en del. Inte så det stör mig att folk skojar om det, man kan ju har värre rykten.. Anledningen är att jag ínte har varit iland överhuvudtaget.. Blivit så för att Ryssland är ju ingen höjdare och de andra hamnarna Tees och Rotterdam har inte tilltalat så mycket.

Dryg 4 veckor är inte mycket alls att vara ombord men för mig är det rätt mycket utan att ens ha vart iland någonstans. 12 veckor är mitt rekord på hur lång sammanlagd tid jag vart ombord men då med ett antal landgångar på olika ställen.

Har dock förvånande nog inte känt nåt behov av att få gå iland den här gången.. Shoppingabstinensen har inte slagit till på allvar än haha.


Trevliga mot varann är vi ombord

Fick precis en liten komplimang när jag var nere i mässen och gjorde popcorn och hämtade te..

- Vad har hänt med ditt hår?
- Ehh, ja det är väl utsläppt..
- Det ser ut som det har varit i torktumlaren eller nåt.
- Okej, xx har snott min hårborste..
- Va, varför då?
- Jo håret hade blivit lite långt, under armarna..

Sanningen:

En person kom och frågade mig för ett par dagar sen om jag hade en kam eller en borste som han kunde få för han hade blivit så långhårig.. Tyvärr hade jag bara den jag själv behövde. Så hur mitt hår kunde se ut som de försökte få det till förstår jag inte.

Lördag


Vindkraftverken kan driva en till vansinne.. Man tror det är nån som springer
utanför ventilen men det är bara de som snurrar..

Vi har haft en okej dag här i Rotterdam, full fart och en massa folk springades ombord. Roligast var helt klart de två killarna på lunchen. De hade nåt med provtagningen på lasten att göra tror jag och det drog ut på tiden så de åt lunch ombord. I alla fall så åt de efter alla andra och jag gick och plockade i mässen och de var sega och jag började duka för middan och vika servetter. Det tyckte en av dem var så roligt och att jag skulle lära honom. Till slut så lyckades jag bli av med dem men då var klockan nästan ett och jag skulle sluta. Så jag fick jobba över lite men de var lugnt.

En liten hemlis.. Vi har börjat så smått att diskutera avmönstringen.. Och det känns väldigt bra.

Vi ska tillbaka till Ryssland igen när vi är klara här.. Inte Kaliningrad utan ett annat ställe strax innan. Kommer inte ihåg vad det hette/hur det stavas men jag skriver det sen.. Sen idag på eftermiddan så fick jag veta lossningshamnen.. Antwerpen, såklart. Men, så mycket kan jag avslöja. Då har jag mönstrat av. Tyvärr men jag vill hellre åka hem. Så viktigt är det inte att få shoppa där, inte alls.

Rotterdam

Till slut igår så lugnade vädret ner sig.. Att träna på eftermiddan var inte att tänka på. Så sliten att jag till och med sov en timma då istället. Blir inte sjösjuk på det sättet att jag mår illa, tack och lov. Men det tar på krafterna hur som helst.

Tror ingen är ledsen över att vi ligger till kaj idag.. Rotterdam känns bra att komma till. Förstår egentligen inte varför jag från början fick inställningen att det var en av de sämsta hamnarna som finns. Nu tycker jag det är skönt att komma hit. Behöver man nåt så kan man alltid sticka iland, ofta får man också nån som kör en. Vi får tidningar från Sjömanskyrkan eller HKF, beroende på vilka som kommer och hälsar på. Ja en massa bra saker nästan bara här ju.

Två nya påmönstringar idag. Det är ju alltid kul men lite folk som byts här, de flesta är kanonbra och det är tråkigt när de åker hem. Men som tur är så kommer det andra som är bra och löser av.

Fått höra från fler än en person ombord så fort det blev känt att vår nya motorman var en yngre kille att "det är ju kul för Rebecca" "det är ju bra för Rebecca med nån lite yngre" och bla bla bla.. Just nu ombord är det jag och vår elev som är förhålladevis unga ombord jag 20 och han 16.. Sen är det ett rejält hopp upp till de flesta som är 40+. Det stör inte mig speciellt mycket. De lite yngre har precis mönstrat av och de som är kvar är klockrena trots att de är äldre. Såklart att det är kul med yngre, det blir i regel lite mer fart men det jag vill säga är att jag klarar mig bra ändå.

Busväder

Ja, inte vet jag vad vi har gjort för att förtjäna dagens väder.. Lotsen gick av tidigare än normalt efter Kielkanalen för någon timma sen och vi går mot Rotterdam nu. Det skakar gungar och hoppar men är fortfarande hanterbart. Ska nog gå bra att jobba ändå, bara sänka tempot lite.

Sluss och regn

Får frågan hemifrån vad vi har för väder och får höra att det mest är regn och mörkt. Svarar på eftermiddan att vi har klarat oss nästan utan regn här i 4 veckor. Såklart kom regnet ikväll..

Slussen in i Kielkanalen är avklarad. Frågan är bara hur det gick för de som mönstrade av.. Båten mot Göteborg gick 19 och de var tvugna att vara där en halvtimma innan. Om de hann så måste det ha varit precis men jag håller tummarna.


Båten:) Bilden är tagen från speedbåten som hämtade oss i Southampton i maj..

Torsdag

Kielkanaldag idag..

Nån fyndig person hade skivit "pannkakor = Kielkanalen"  på tavlan i mässen där vi skriver dagens mat. Som tur är för vårt rykte här så ska lotsen inte få ärtsoppa idag.. Vi har det bara varannan vecka så idag blir det fisksoppa, pannkakorna blev ändrade till lite glassbuffé istället. Tror inte att någon gråter. Riktiga glassmonster har vi ombord.

Kaaaaaaos

Lagom kaosmorgon/ förmiddag. Allt gällde hurvida vi skulle hinna gå ut idag eller om vi skulle bli kvar i Kaliningrad tills imorgon. När jag vaknade så såg det väl sådär ut men efter frukosten blev det full fart för här skulle vi iväg.

Vid fikat såg det ut att gå vägen.. Men så kommer den ena chiefen (ja de går dubbelt ett par dagar då den ena är helt ny på båten) och säger att det blir ingen avgång. Jag går upp till mässen för fikat var precis slut och när jag kommer in där (tar 1-2min att gå dit) så kommer vaktmatrosen och ropar att lotsen är ombord. Kapten står som ett frågetecken.. Vi har inte ens några papper ombord, immigration och tullen har inte ens kommit.. Men det blev snabba ryck och vi fick åka båt.

Till allas lycka, eller ja i alla fall de som ska mönstra av imorgon. Blir Kielkanalen istället dock men de kommer lagom tills Stena-färjan till Göteborg går och får sova där och vakna pigga i Göteborg på fredag morgon. Klockren avmönstring istället för krångel med flyg och hotell och massa.


Höst..Det både syns och känns att det är höst nu här med.. Trist att sommaren är slut men vinter sen är också bra, för efter de så kommer våren och det är bra för efter det så kommer en ny sommar. Haha nej men det finns en charm i att ha alla årstider som vi i Sverige.. Man lär sig uppskatta tex. sol och värme på ett helt annat sätt..

KaliningradYtterligare en bra dag ombord. Våra förhoppningar att få gå in till Kaliningrad under eftermiddan blev sanna och vi ska förtöja när som helst.

Några som ska åka hem på hemvägen* i troligtvis Simrishamn och dem börjar bli lite rastlösa..

Att vi är i Ryssland igen och på detta otroligt trist ställe är ja inget att lägga energi att gnälla på. En dag och så går vi igen. Det är en sak som är bra med att inte veta vart vi ska mer än ett par dagar innan.. Man hinner inte bygga upp så mycket föväntningar på ett bra ställe eller dåliga tankar på ett sämre ställe. Man tar det lite som det kommer och gör det bästa av det. Så hoppas man såklart alltid att det blir bättre nästa gång.

Träningen kändes otroligt motigt idag och jag börjar tröttna på att inte kunna variera mer än boxning/roddmaskin/löpband.. Visst finns det cykel men det är bland det tråkigaste som finns för mig att sitta där och trampa och inte komma nånstans. Ska bli skönt att komma hem och kunna sticka ut och springa/på promenad och se något mer än väggen i gymmet.

*Med hemvägen/hem menas Rotterdam och det var navstyrman som sa det för någon dag sen.. Tycker det är klockrent.


Måndag

Verkar som att internet är på vår sida igen och fungerar helt okej igen. Känns ju bra men vi får se hur länge det varar..

Dagarna går fort nu.. På gott och ont, eller på gott skulle jag nog vilja säga. Snart dags att åka hem till en fullmatad men såklart efterlängtad ledighet. 


Klockrenaste kommentaren från vår andremask vid ankomsten i Rotterdam i lördags:

- Det finns tre tillfällen det kan bli ankomst/avgång på, frukost, lunch och middag. Och så ja, 02 på natten..

Så sant, så sant.. Fråga vem som helst här som måste jobba då..

Igen..

Här är det lite lugnt igen nu efter att vi passerat Kielkanalen under natten/förmiddan.. Kaliningrad är målet och alltså nästa lastningshamn. Lite tråkigt att gå tillbaka dit igen kan jag känna samtidigt som tiden går fort på nåt sätt med lite längre sjöresa så jag klagar inte.


Söndag

Okej jag blir tokig, på internet som krånglar och mest inte fungerar alls..

Så det är anledningen till den dåliga uppdateringen här..

Rotterdam är avklarat och Kielkanalen är nästa på väg till Kaliningrad igen.

RotterdamPå väg till kaj i Rotterdam nu.. Eller vi håller snarare på att knyta fast redan. Kajen ser väldigt bekant ut. Antingen så ser det likadant ut eller så har vi legat här ett par ggr innan. Jag skulle tro det senare.

Dagen blir rätt lugn. Lördag och inga större måstegrejer därför. Men det finns en massa att pyssla med ändå så tiden ska nog inte stå stilla. Proviant ska komma men som vanligt vet vi inte när och hur..

Fredag

Det fina vädret är på ett sätt borta idag.. Eller solen finns där bakom molnen och vinden har tagit över. Börjar röra sig mer och mer men det är inte mer än att det går. Jag klarar sjögång väldigt bra om jag får säga det själv. Varit nere och tränat ändå, visst lite lugnare på löpbandet får man ju ta det.. Och det behövs inte vara nån uppförsbacke.. Som det rör på sig så får man både uppför och nedförsbacke titt som tätt.


Kielkanalen

En sak som slog mig förut idag är att det är precis 2 veckor sedan vi gick igenom Kielkanalen förra gången, fast då åt andra hållet. Anledningen att jag kommer ihåg precis vilken dag det var beror på maten.. Ärtsoppa och pannkakor. Nu hade vi som tur var inte samma lots tror jag men annars hade väl stackarn trott att vi inte åt nåt annat.

3 veckor av 5 ombord avklarade och det känns väldigt bra. Tiden går väldigt fort ombord just och hela den här törnen har gjort det. Bra folk ombord, inte så mycket strul i allmänhet och ja, bara allmänt bra.
 
Rotterdam är nästa hamn nu, det är bra.
Då slipper jag jag bryta mitt shoppingstopp haha. Nejdå så illa är det väl inte men det kan nog bli så att den här törnen inte bjuder på några landgångar alls. Vi får se.. Går ingen nöd på mig här som det är nu.

Kielkanalen nu ikväll och inatt. Borde komma ut framåt morgonsidan, även denna gång inte så bra tajming med nattjobb men vad ska man göra..


Vissa dagar, vissa stunder vill man bara stå på däck och njuta av allt.. Sol, vind vatten..


Säg till när ni tröttnat på att tankdäck råkar finnas med på bild..


Besättningsbyte på gång. Ett mycket trevligt återseende och två nya bekantskaper.


I kanalen.. Man får lite höstvibbar..

Full fart

Här är det fullt ös medvetslös som gäller idag. Haha nejdå men det finns att pyssla med och tempo är det allt.

Snart framme i slussen till Kielkanalen och där ska vi byta en styrman och en maskinist och så få ombord en liten elev. Ang de som mönstrar av så vill jag bara utfärda en varning på Stena Germanica/Scandinavica under kvällen natten för då kommer det bli livat:)

OnsdagDimman som var imorse när jag drog bort mina gardiner lättade till slut men det såg inte så bra ut ett tag. Nästan helt klart igen när vi gick vid fikat på fm. Innan det så fick vi besök av myndigheterna, två från tullen och två från immigration. Lagom dryga, immigration skulle ha facekontroll, dvs alla får gå och visa sig och så står de där och kollar på passet, kollar på mig, kollar på passet, kollar på mig, kollar passet och säger ok, du kan gå igen.

Tullen gjorde en runda in till kocken.. De vill bara ha saker, rakt till kaffet gick de och jämförde mot sin lista hur mycket vi hade. Och så ville de förstås ha kaffe.. Det enklaste är att ge dem det de vill ha så länge det är rimligt. De blev tokglada när de fick två paket gevalia bryggkaffe var..


Tisdag

Provianten kom vid lunchen idag, kalas:) Men en sak.. Mjölken.. Den kom i typ plastpåsar, typ såna som finns för tvälpåfyllning.. Inte så lämpligt kanske. Ska klura lite här efter fikat vad som ska göras åt det.Tiden vid lunchen gick lite sakta när vi väntade på att de sista skulle komma in så jag boxades lite med andremasken.. Hmm eller kickboxades kanske det blev. Problemet var bara ett par relativit tajta jeans och han som fick ta i min fot och lyfte.. Såklart jag inte kunde stå på benen då inte. Ajaj så låg jag på golvet i mässen och matrosen som satt och åt skrattade så jag vet inte vad när jag reste mig upp. Inte speciellt skadad dock. Nästa gång ska jag ha mjukisbyxor på mej och då får andren passa sig..


Kaliningrad

Så ligger vi till kaj och det känns väl bra. Lite sunkig känns hamnen bara. Men vad hade vi för förväntningar?

Tydligen slapp vi facekontroll också, för chiefen sa precis att myndigheterna redan vart ombord, skönt.


På väg..

Tro det eller inte men vi rör på oss nu. Vi är på väg till kaj..

Tror att det var klokt att vi inte fick gå in igår eller senare under kvällen för det blåste mer och mer. Det både hördes och kändes att det blåste.

Tränat för idag nu, roddmaskin och löpband och snart är det jobb igen. En riktigt bra dag än så länge. Helgen var lite tung, vet inte om allt i kombination gjorde det. Den relativt långa ankarliggaren, helg, ganska lite att göra och ledigt från träningen. Blev rätt stor skillnad från i veckan när jag sett till att ha fullt upp, konstant.

I-båts problem

Delar av vinden från Sverige har nog kommit hit trots allt.. Vilket gör att vi förblir på ankarplatsen minst tills imorgon eftermiddag. Gränsen för att få gå in är 10m/s och före middagen blåste det 15m/s och skulle öka. Skojades lite ombord att vi börjar få rutin på att ligga här så varför inte några dagar till. Varit en lugn söndag för alla, ja så får man säga. Matroserna som har gått dagman några dagar började i och för sig gå vakt efter lunch för vi trodde ju vi skulle gå in men de lär väl knappast behöva förta sig under natten.

Säkerhetsstyrmans största problem på bryggan är, ja, tro det eller inte. Den dåliga variationen på musiken på radion. Rätt okej låtar egentligen men har man den på som han i 4 timmar och samma låt kommer en gång i halvtimmen eller så blir det tröttsamt.. Lite matte, 4 timmar * 2 gånger om dagen * 7 dgr.. Och när det är 20-30 år gamla låtar som spelas så..  Men vem vet, de kanske är så långt efter oss. Skämt åsido så spelas det en del svenskar, Måns, Danny, Abba, Roxette, Meja för att nämna några.

Det jobbigaste för mig är nog hmm, att det typ inte finns nån frukt, eller jo kanske 15 torra apelsiner.. Generellt så får jag väl erkänna att det börjar bli rätt dåligt med proviant. Så att gå till kaj snart är att föredra, mjölk, frukt, grönsaker och juice är väl framför allt det som inte finns i överflöd nu. Men men frysen är tokfull med grejer så vi överlever.


Vissa skulle lätt kunna leva på brownies..

Dagens roligaste måste ha vart kapten som kom in i mässen på middag sjungandes på en luciasång.. Lite fel i texten men helt ok sångröst. Kanske vill han bli årets lucia ombord och passat på att träna i hytten på eftermiddan? Låten var i alla fall den som jag tror går "Goder morgon, goder morgon både herre och fru.."  Han sjöng "Goder afton" . Det hela rundades av med att repen kommer in och ropar att "Kalmar förlorade". Jaha, då vet vi alla varför internet gick trögt efter lunch. Sportradion tog hela bandbredden..

Soool:)Verkar inte vara nåt kul väder att tala om hemma men här är det riktigt nice..


Kvällen

Jättegod middag, oxfilé, potatisgratäng, rosépepparsås och rödvin till. Riktigt nice.. Nötbrownie med hallongrädde till efterrätt men den hoppade jag helt enligt mina planer.

Nu har vi kollat på SS Martha och ätit popcorn. Filmen är så klockren och jag vet inte hur många gånger jag har sett den nu men tycker den är lika rolig varje gång. Hittade att man kan beställa den här. Skulle vara skoj att ha den och jag vet en hemma som tycker den är kul också.

Nu är det väl snart dags att sova och förbereda sig mentalt på att se andra människor än bara besättningen imorgon kväll när vi räknar med att få komma till kaj haha. Helt sjukt alla listor och sånt ryssarna vill ha.. Började för ett par dagar sen med att de skulle ha en penninglista vad var och en hade i alla valutor.. Kanske att Usa höll på så med. Men annars, näe, idag var det en lista som bland annat undrade hur mycket tvål som fanns ombord.. Ehh okej, hur ska jag kunna veta det. Visst vet jag vad som finns i förrådet men så har alla i hytterna och egna med sig och ja.

Får se hur morgondagen/måndagen utvecklar sig om jag ändrar inställning..

Gonatt:)

Övning

Brandövning, flottgenomgång och en genomgång vid livbåten stod på programmet i eftermiddag.

"Branden" var fritösen i byssan som fått nåt fnatt och börjat brinna men någon större insats krävdes inte då kocken var snabb med brandfilten som finns där.


Okej, på med rökdykarutrustningen


Rökdykare på promenad

Lördag

Saker blir sällan som man tänkt sig.. Min lediga eftermiddag är inte längre ledig utan fylld med övningar. Men men sånt som händer och vila från träningen får jag ju.


Tidigare imorse..

Fredag

Det känns som lördag hos oss idag, varför kan jag inte sätta fingret på. Egentligen inget speciellt, allt har flutit på som planerat vad jag vet. Fler än jag som hade den känslan men vi kör på taktiken "lördag hela veckan" då.

En sak som kändes så fort vi ankrade på det nya stället var att det rörde sig lite, gungar alldeles lagom sådär att man somnar extra gott och det tackar man ju inte nej till.

Tränat för sista gången den här veckan idag, mitt upplägg för den här törnen är så (får se hur länge det går att följa..) att vardagar är träningsdagar och helgen vila och slappa. Än så länge känns det jättebra även om vissa dar är lite mindre roliga när de är dags att dra sig ner i gymmet. Vet ju att jag mår mycket bättre på alla sätt om jag tränar och klarar jag mig bara undan från att bli sjuk så kommer detta bli min första törn utan nåt som helst uppehåll i träningen. Råkat ge mig in på en utmaning när jag kommer hem som vill till att jag inte slappar till för mycket.Dagens eller framför allt förmiddagens samtalämne var vårt minst sagt oberäkneliga internet.. Mitt och de flesta andras la av nån gång runt middan igår medans en del inte haft några som helst problem. Fattar ingenting och jag vet inte hur mycket kraft och energi som lagts ner av folk för att lösa mysteriet. Så hoppar det bara igång igen överallt när vi börjar gå igen. Ja ja.. Det lugnaste hade vart om vi hade varit utan helt.

Nu är det snart tandborstning, läsa lite bok och sova tidigt ikväll.

Ja Susanne, du hade helt rätt gällade vem som vill ha lingonsylt..


Ryssland

Hej då Polen, hej Ryssland.

Vi har precis ankrat på vårt nya ställe, båtresan blev knappt 4 timmar. Inte så mycket att säga om. Nu är vi framme och väntar bara på att få gå in..

Torsdag

Lite bus i mässen idag på lunchen och då drog kapten såklart upp den lilla incidenten med brandlarmet i Pembroke för ett par törnar sen för överstyrman som måste tycka att jag blir skummare och skummare.. Och jag som precis hade fått honom att börja prata lite haha. Nu var det ju ingen större fara för att larmet skulle sättas igång och ingen fara heller om det skulle gjort det efter som vi ligger till ankars bara.

Imorgon får vi äntligen röra på oss. Vi ska göra den långa resan på 4 timmar till ankarplatsen utanför Kaliningrad. Sedan verkar det som om vi kommer ligga där tills på söndag. Ska jag vara ärlig så går dagarna helt okej fort just nu. Jag har gjort 2 veckor ombord nu och gör en kortare törn den här gången och har bara 3 veckor kvar, alltså en halv vanlig törn. Det känns väldigt bra:)

Min plan att få lite fart på träningen igen ombord går än så länge strålande, igår tog det emot men en timma bet jag ihop och körde ändå. Idag var motivationen och energin tillbaka och det var full fart. Träning imorgon också sedan välbehövlig och efterlängtade vila i helgen.


Jobb, jobb, jobb..


Onsdag


Tankdäck har aldrig visats här innan, jo ledsen för lite dålig variation ibland

Regn och uppehåll om vartannat är vad vi får stå ut med just nu.

Annars flyter det mesta på, jobb, träning och slappa kvällar. Inte så farligt tråkigt att ligga här ändå, inte ännu.

Dagens roligaste

Eller skummaste..

Ja, hur som helst så får man se de mest skumma kombinationerna mat här..

Idag på lunchen blev jag en aning förvånad att någon hade tagit fram lingonsyltburken. För maten var ris med thaikyckling. Ehhm okej.

Alla får väl äta som de vill, men jag blir lika förvånad hur man kommer på alla kombinationer.

De jag sett här ombord är:

-Pannkakor med kaviar
-Dillkött med mango chutney
- Ris och thaikyckling med lingonsylt


Någon som går raka vägen ut i köket för att testa eller hur tycker ni att det låter?

RSS 2.0