Äntligen på väg


På väg ut från Kaliningrad nu..

Vi gick för ett par timmar sen efter en del strul hela dan men det är redan glömt. Nu är vi på väg och har ungefär ett dygn till Kiel där vi ska släppa av ett par stycken som längtar väldigt mycket hem. Full förståelse men det är lite kul att retas med att något kommer gå fel, grymt men man får ju precis samma sak själv när man ska hem. Är man med i leken får man leken tåla eller hur sa man när man var liten..

Sjukt varmt inne i båten idag med, 29 grader i mässen, så där kul när man ska jobba men det blir nog bättre eftersom jag gnällt lite och så nu kommer vi ut i sjön och då brukar det bli svalare.

Jag ska dricka lite te nu och så om en stund gå och sova. Att jag skulle få 8 timmars sömn händer knappast.. Jag har precis sabbat det idag med. Men jag överlever, oroa er inte.

Bilder Kaliningrad


Godmorgon

De mörka molnen igår blev bara värre och det både åskade och regnade ett tag. På de allra flesta ställe så brukar man stoppa lastning/lossning när det börjar åska. Jag vet inte hur de gjorde här och om vi blev försenade. Vi får vänta och se.

Det fina vädret verkar vara tillbaka igen och jag ska bara piggna till lite mer och sen gå ner och jobba.

Lördag


Dagens deprimerande.. Himlen är på väg att gå från blå till svart..

Men det är rätt okej ändå, ja vi har ju sommarvärme inne hur som helst. 27 grader i mässen innan middan.. Kanske dags att slå på AC:n?

Avgång förhoppningsvis nån gång runt 11 imorgon. Då går vi mot Kielkanalen där vi förhoppningsvis kan skicka iland och hem en styrman och chiefen. Sen får vi se, Amsterdam ska lasten till.

Pingst

Pingstafton idag om jag inte är helt fel ute.. Men vad gör man egentligen på pingst? Jag menar, typ som påsk, då är äter man kanske påskmat och påskägg och sånt. Jag tänker inte på varför vi har pingst eller så, det vet jag men gör man nåt speciellt?


Från vår skaldjursbuffe på nyår..

Vi ska äta skaldjursbuffe ikväll. Det är ju både lördag och storhelg så vi passar på. Dock är vi ju till kaj så nåt vin till går ju inte. Vet ni förresten att alla våra båtar blir vita på måndag? Det är ett krav från Maersk efter det köpte upp Broström här tidigare i år. Så nu kommer inga nya beställningar till slabben göras. Det som finns där får räcka så länge det gör och sen är det ingen alkohol alls ombord. Godis kommer väl vara kvar som vanligt och smågrejer som typ shampoo och tandkräm och sånt. Blir massa mer plats på hyllorna för godis haha:)


Kaliningrad

Fick klagomål på dålig uppdatering här. Var visst igår 14.49 jag skrev sist fick jag berättat för mig haha.

Så jag ska väl ta och berätta det senaste här när jag har några minuter över på min lunch.

Till kaj i Kaliningrad är vi sedan väldigt tidigt imorse. Jag sov, hörde inte att de startade, körde in eller stoppade. Sov nog väldigt gott. Var i alla fall rätt pigg imorse. Immigration kom vid halv sju och vi fick dra upp hela besättningen och säga hej. Alla var inte så glada att bli väckta alldeles för tidigt men ärligt - det kunde ha vart värre.

Lite halvdisigt väder så det blir en lugn ledig eftermiddag inne. Fått från flera hemma att det är alldeles strålande väder (mellansverige i alla fall) med sol och värme. Hoppas det håller i sig hela helgen:)

Inne igen


Suddbild men man kan ju se vad det är för väder..

Gick upp på monkey island först men höll på att blåsa bort så det fick bli ett par däck ner. Kanske var bra ändå för sen skulle matroserna upp och klättra i masten och det var ett himla spring.

Småpyssla lite nu innan fika och då är det ner till maskin och göra kontrollrummet osäkert som gäller.

Sola..

Jag ska skolka från träningen idag och ut istället och leta på nåt ställe i solen som är lä. Strålande sol men lite blåsigt men det blir nog bra ändå.

Positiva klubben:)Vårt fina väder är på väg tillbaka och nu är de positivare miner här hos oss. Varit lite mindre av det de senste timmarna. Internet fick fnatt när vi girade vid halv 4 och sen hoppade det inte igång förrän kapten nästan flippat ur på det vid 8. Det är så sjukt att vi blir så beroende av det, eller ja. Man blir ju van att man kan göra en massa saker som att chatta, blogga, läsa nyheter osv och förväntar sig att man ska kunna göra det när som helst. Dessutom så går ju vår telefon på samma nät så dör internet så dör telefonen. Nu är vi dessutom framme i Ryssland och att ringa mobil därifrån är inte att tänka på.

Vi har tagit sommarpaus från ärtsoppa och allt vad soppa heter på torsdagar nu ett tag framöver om åt tapas istället ikväll. Himla gott var det:)

Torsdag

Framme i/ vid Kaliningrad ikväll. Men vi ska ankra, överraskning va? Till på lördag snackar dem om men det är väl rätt okej. För alla som inte ska hem.

Tråkigt grått och regnigt ute. Som om det inte räckte med regnet så har matroserna hållit på och spola ute och det har låtit hut mycket som helst. Har inte tänkt på det förut att det var såna oljud.

Full fart under bron..

Eller inte..

Sprungit som en galning i trapporna hela dan känns det som. Lotsar som ska ha mat när vi äter, sen lotsbyte och mera spring med mat. Skumt det där att här är det inga problem att springa många trappor upp med bricka och vattenflaska och öppnar dörrar kors och tvärs. Hemma sen om man äter ute och ska bära en bricka till bordet bara så känns det mer jobbigt trots det inte ens rör sig. Skumt, som sagt.

Ändrad väg igen..

Det blev inget Öresund för oss. Hann nog knappt skriva det här igår innan det hade ändrats igen. Suck.

Nu går vi Stora Bält istället, dansk lots, 18 timmar. Hade vi fått gå andra vägen hade vi inte haft lots men vi bestämmer inte själva. Bara så skumt hur oljebolaget som vi ska köra för kan sätta såna här krav. Okej om vi gick med deras last, men nu går vi ju tomma. Och vi har inga puckon kaptener, de vet väl vad de gör. Men vi gillar läget och njuter av det fina vädret til och från.

Vi har tröstat oss svensk radio också. Mobiltäckningen rök ju också när vi hamna på danska sidan.

Tisdag

Ingen strålande sol hos oss idag, snarare kvavt och jobbigt väder. Märks lite ombord att det påverkar.

Jag har lyckats göra nåt med nacken så jag är tokstel, antaligen sovit konstigt inatt. Tog lite lugn träning idag, gick på bandet och kollade film. Vicky Christina Barcelona hette den. Lite halvkonstig men okej. Lagom lång för att se i  gymmet, 90 min.

Tror att de har lyckats bestämma sig nu vilken väg vi ska gå till Kaliningrad nu. Vart nya bud hela dan och stackars styrman har fått gör om resan x antal ggr. Nu verkar det bli via Öresund och då kan vi ev mönstra av folk också. Mobilerna lär ju gå att få på svenskt nät och även om telefon ombord varit okej för det mesta nu så är det ändå skönt med sin egen mobil.

Åskoväder

Vädret slog om igen snabbt.. Minst sagt. Från att vara sol som lyste in jobbigt på mig genom ventilen. En timma senare max så öser regnet ner, det blåser och åskar och himlen blev alldeles svart. Det höll i sig en halvtimma typ och är nästan borta igen nu.

Inte så lockande om blixten skulle slå ner i båten.. Vet inte hur stor chansen är?


Måndag

Snart avgångsdags här igen. Det blir en långresa för oss igen, Kaliningrad väntar på oss om några dagar.

Vi fick precis lite proviant, eller ja, mjölk i alla fall. Var ju inte mer än en vecka sen vi provianterade sist men mjölken är typ slut. Det har gått åt smått otroliga 60 liter på en vecka. På 15 personer. Och då är det inte många som dricker till maten heller. Misstänker kalvar ombord..

Skumt väder, eller rättare sagt väderomslagen, går så himla fort. Vid tiofikat var det strålande sol och fint och en timma senare bara moln. Såklart för att jag tänkte att de kanske skulle gå och sola.. Nu är det fint igen men jag spar solningen. För det tog väldigt mycket igår så det mår nog bra av vila.

Min första vecka ombord har gått himla fort. Nu hoppas jag att resten av tiden ska göra det med. Får fortsätta att hålla mig sysselsatt så ska det nog ordna sig.

Terneuzen


Vår kaj i Terneuzen -  typ som alla andra kajer..

Klockrenaste eller mest deprimerande samtalsämnet vid frukostbordet imorse. Vi fick en ny överstyrman igår och så var det nån som sa att han bara hade 5 veckor och 6 dagar kvar så länge. Så räknade vi att jag hade 4 v och typ 3 dgr kvar. Sen kom nån på att det var roligare att räkna hur många törnar man har kvar till pensionen.. 5 i snitt per år och jag är 21 alltså 44 år kvar.. Lite drygt 200 törnar. Det kändes lite väl jobbigt. Så det är väl tur att jag inte har tänkt att jag ska segla hela livet. Då hade det bara varit att börja räkna ner törnarna..

Sol:)

Solen skiner och såklart hade ni hittat oss ute på däck om ni letat:) Lurade med andremaskinisten ut och så sog vi solstolarna och satte oss uppe vid rosa bänken och slappade och snackade skit i drygt en timma. Så himla härligt att kunna sitta ute och njuta av solen lite då och då nu.

Lots in om någon timma så får vi se vad som blir av det. Bra blir det alldeles säkert. Skönt för alla att vi kommer vara till kaj i okej tid.

Söndag morgon


Solen på väg upp tidigare imorse

När vi kommit in igår så kom någon på den bra idén att det var dags att se på Martha. Vi kollar väl på den typ en gång per törn men den är så rolig så det gör inget. Igår satte vi textningen också på danska, blir bättre så för en del roliga grejer försvinner i översättningen och med både tal och text på danska är det inga problem att förstå.

Det blir nog en rätt lugn söndag för alla idag, eller ja dagen i alla fall. Framåt kvällen börjar det närma sig ankomst i Terneuzen och då blir det full fart.

Rosa bänken mys


Vi blir omkörda..


Mörk choklad och te / öl.. Gissa vilket jag valde?

Ute i solen

Vi flyttade oss från middagsbordet och upp till solen vid rosa bänken. Eller ja, skorstenen skugga rosa bänken så den funderar de på att ta bort imorgon. Skorstenen ja, inte rosa bänken. Så vi får sitta lite längre ut på däcket men vad gör det:)

Godmorgon:)

Godmorgon:)

I torsdags när vi precis skulle förtöja la internet och telefon av. Tillfälligt trodde vi väl först men inte då. det blev helt enkelt fel kurs för att det skulle funka så det har varit totaldött ändå tills nån gång sent igår/inatt när vi gick igen.

Lite frustrerande, lite skönt.

Strålande väder igår så jag var ute och solade en stund på eftermiddan. Sen efter middan lite träning och så roade vi oss med lite wii innan maskin skulle startas upp.

Nu går vi mot Terneuzen i Holland och sen får vi se vad som händer. Spännande saker kanske på gång..


På väg in..

Till Donges..


Bild från en annan gång vi varit här


En kryssare liknande den här har snurrat runt oss på ankarplatsen.
Antagligen är det varvet som är ute och provkör..

Dagen har varit lagom full fart, dvs att göra men ingen stress. På eftermiddan så skulle jag gå en sväng på löpbandet och ta det rätt lugnt hade jag tänkt. När jag väl stod där så ville mina ben mest springa så det blev både och. Sen var jag trött så vi får se imorgon. Kanske ska gå ner till maskin och boxas lite. Väldigt länge sen men det är kul.

Vet inte vad oddsen för landgång är imorgon. Jag är inte jättetaggad. Vet inte vad jag ska iland och göra haha. Är väl ingen direkt shoppingstad och iland bara för att ta en öl eller nåt sånt är inte min grej.

Kristi himmelfärd

Eller kristi flygare eller vad man mer kallar den här dagen/helgen för. Grattis till alla som läser och är lediga. Hos oss är det som vilken annan dag som helst, det är bara torsdag och jag vet inte om fransmännen firar och det kan ställa till det för oss?

Ryktet säger att samma person som vandaliserade krassen fick en gäng isbitar över sig kl 4 imorse.. Tummen upp för det säger jag till den som ordnade det hela för jag låg och sov helt ovetande.

Onsdag


T.v Krassen verkar ha återhämtat sig efter gräddattaken. Den skyldiga frågade tidigare idag när man fick börja äta av den.. Ehmm först sabba och sen vara med?

T.h Vi mumsade jordgubbar till efterrätt ikväll. Jag gillar jordgubbar, väldigt mycket:)Såklart kom solen fram så fort jag började jobba igen på eftermiddan. Så är det.

Alla verkar ha gått in för att retas med mig nere i gymmet, nu ikväll sprang motorman ner och snodde löpbandet.. Suck. Så det fick bli roddmaskinen och det gick väl bra det med.

Inte så stora planer med kvällen mer än att komma i säng i okej tid. Här är det helst inte så mycket efter 22. Det går säkert bra om inte kommer med nån bra idé på sysselsättning här senare.

Långresa

Tuff tuff tuff..

Långresa för oss nu, typ. Vi är framme imorgon efter frukost ungefär men då, gissa vad vi ska göra då? Ankra så klart. Finns det nåt annat som kan vara alternativ, nej.

Jag kör på en slapp eftermiddag och tränar ikväll eftersom en av matroserna hann först ner på löpbandet idag. Tyvärr så är det lite kallt och molnigt ute så sola funkar inte riktigt än. Eller man kanske ska prova ocg gå ut och leta upp nåt ställe i solen och lä.. Vi får se.

Mot Frankrike


Ankaret upp, en gir och vi går nu mot Donges i Frankrike. Jag har varit där innan men inte iland så jag vet inte om det är nåt att ha. Skönt med en resa bara.

Jag har roat mig med träning så jag är rätt slut nu. Roddmaskin och sen ut på däck för att köra lite intervaller uppför lejdarna på bygget (oroa er inte, jag tog det försiktigt och gick nedför). Hade tänkt köra på löpbandet men det var redan upptaget och det var inte fel och få lite träning ute när solen ändå skiner:)

Nu fikadags och sen jobb fram till middan.

Tisdag


Soluppgången imorse

Sen när ser blomjord + frön ut som tårta?


Det kanske ser ut som kladdkaka eller tårta.
Men det är min krasse som jag fick ett ryck och planterade tidigare idag och lät stå på det tomma bordet i mässen..

Nyss så gick jag ner för att hämta te och möts av min nu grädd- och vindruvsdekorerade krasse. Nån som vill vara lite rolig och ja, roligt men lite stört. Jag har starka misstankar om gärningsman..

Är det min försenade namnsdags eller födelsedagstårta kanske?

Vi har alltid roligt på jobbet

Jag har mer eller mindre garvat mig igenom den här dagen.. Så klockrena människor här ombord. Sanslösa kommentarer och diskutioner till och från men sjukt roligt.


Förlåt, men fulaste båten som ligger mitt emot oss..
Vem har valt färg? Smutsgulvit?

Avgång från Rotterdam typ nu. Precis börjat röra på oss det är ut och ankra över natten som gäller. Det jobbas för fullt på laster till oss har vi fått veta så hoppas det stämmer. Frankrike är ett alternativ som det pratas om men det får vi inte veta förrän imorgon.

Inte den lugnaste starten på törnen kanske imorse efter frukosten när provianten dök upp. Inte lite grejer. Men det behövdes, både vatten och mjölk var slut (såklart finns de kranvatten men vi är lite bortskämda). Bästa jobbet när man fått in alla grejer är helt klart att packa upp alla örter och sånt, det luktar ju så himla gott:)

Tullen var här och bråkade lite med oss, Hkf-Lasse var här med tidningar och pratade lite skit och jag fick höra "Oj, dig var det ett tag sen jag såg" Tror de var förra törnen i och för sig.. Okej att jag känner igen honom för vi har ju inte så mycket svenskar som kommer ombord utomlands men att han känner igen varje person på båtarna är lite imponerande. För han är ombord på alla svenska båtar som kommer till Rotterdam och en del i Amsterdam också tror jag.

Annars har det varit en lagom lugn och bra första dag på jobbet igen.


Måndag


Dagens utsikt

När man sovit ombord en natt vaknar man och det är som om man aldrig varit borta. Jätteskumt och komma ombord mitt på dan däremot, då blir man virrig och vet varken ut eller in. Så det här blev jättebra. Sent i säng i gårkväll, det slår aldrig fel påmönstringsdagen. Men pigg och vaken halv sex imorse när klockan ringde ändå. På nåt sätt.

Nu ett par timmar ledigt och den första har fördrivits med träning. Hämtade hopprep och min halvt bortglömda pilatesboll i gymmet och ut på däck i solen:) Skönt och röra lite på sig men jag saknar redan fotbollen lite. Här kan man ju inte röra sig på samma sätt. Styrka går ju fint att köra men springa.. Nja, inte så att man får ut energin man skulle behöva. Men vi får se, kanske det dyker upp nån hamn som man kan ut och jogga lite i.

Ombord


Vita leggings + hinderbana med resväska i hamnen = Dålig idé

Ombord nu efter en rätt smidig resa via immigration som var ovanligt snabbjobbade men rätt frågvisa.

Att ta sig från kajen ombord var en labyrint runt pysande rör och över slangar och jag vet inte vad för att komma fram till värst av allt. Landgången. Som gick rätt upp, bara hälften så brant ner sen men ändå. Tur att det kryllade av folk på däck som ville hjälpa mig och bära:) Ny kapten ombord som erbjöd sig att bära min väska sista biten till hytten men han räddades av överstyrman som ville ha nåt fixat. Men jag får ju höra att jag som spelat fotboll hemma nu borde väl klara av det själv. Såklart.

Snart ombord


Jag kan andas ut, det blir inget klättra den här gången. Inte så att jag tycker det är jobbigt så men det är ju alltid lite läskigt ändå. Jag som inte ens har lite klack på mina skor heller, dålig tajming.

Kände jag behövde få veta om jag skulle gå och äta middag här så jag tvingade tjejen i receptionen att ringa och fråga när jag skulle bli hämtad. Om en halvtimma sa dem.. Kunde de inte ringa hotellet så jag fick veta. Kanske skulle de bara dyka upp? Skumt men nu vet jag ju.

Blir immigration och visa upp sig och sen vidare till båten. Dags och packa ihop här nu, ja så mycket som man kan sprida ut sig på 4 timmar. Dator, mobil, solglasögon, vattenflaska, jag har nog allt.

Hotell i Rotterdam

Jag kom till Rotterdam, sen är det stopp. Har ingen lust att simma.

Så jag fick hotell, värsta bra:) Eller rätt drygt men vad gör man.. Fint hotell, relativt mysigt rum och jag har fått lite lunch så jag är nöjd. Och eftersom jag kan uppdatera här så är internet ett faktum.

Det enda som krånglar är min dumma strömsladd (jo jag fick en ny i julas men det är den nya som bråkar nu) och datorn vill inte ta laddning. Men jag kommer nog på nåt sätt snart.

Får se när det dyker upp nåt nytt om vad som händer här.. Har inte gjort upp så stora planer än. Jag hoppas båten kommer in under kvällen.

Kanske imorgon..

Blev inget åka idag, det är flyttat tills imorgon.. Får se om det blir slutgiltigt..

Jag ska roa mig med fotbollsmatch istället idag. Känns ju bra att jag kunde vara med till slut ändå.

Åker imorgon

Känns som att det riktigt fina vädret är på väg tillbaka här. Såklart. Jag har ju fått flygtider för imorgon.

Men än finns det lite tid att hinna njuta av solen hemma för det är ett relativt sent plan imorgon em/kväll. Amsterdam ska jag till och sen vidare till Rotterdam. Det känns bra att gå på där, antagligen för det känns som man kan det.

Får se om det hinns med någon uppdatering här imorgon eller så annars satsar jag väl på att det blir som vanligt på söndag när jag är ombord. Full fart och minst daglig uppdatering.

Sista veckan hemmaSista veckan hemma.. Bara några dagar kvar, som vanligt så vet man ju inte riktigt när man ska åka.. Fredag 15 maj har jag varit hemma 6 veckor eller nej, då var det 6 v sen jag mönstrade av och det är det som räknas.

Tiden har gått så himla fort och det känns ju sådär. Så mycket mer man velat ha gjort hemma. Fast vi har fixat mycket ändå så när jag kommer hem igen efter midsommar och det är sol och varmt så ska det bara slappas och tat lugnt. Eller ja, jag och ta det lugnt går sällan ihop. Men på stranden kan jag slappa, om jag får bada lite och läsa bok eller spela nåt typ beachvolley.. Ja ni fattar jag behöver sysselsätta mig, så det har  varit en väldigt bra ledighet ändå:)

Ser fram emot strålande väder i 6 veckor nu, vad annars ska man hoppas på?

Senaste nytt:)

Får höra både här och där att det är dags att uppdatera här. Så okej, bättre sent än aldrig.

En del ombord visste min plan att börja spela fotboll igen nu när jag var hemma. Så har det blivit och det är nog bland det bästa som hänt denna ledigthet. Bytte lag och även om jag alltid trvides i mitt gamla lag som känns det rätt nu. Här är mitt nya lag om någon är nyfiken. Tränat så mycket som har gått sen jag kom hem, kurserna krockade lite men annars har det varit full fart. Övergången gick igenom i tisdags så till helgen är det matchpremiär för mig. På lördag närmare bestämt och ja, jag är väldigt glad som får göra min första match med A-laget från början. Var rätt övertygad att det skulle bli en med U-laget först men inte.

Jag förstår inte hur fort tiden kan gå. Det är bara drygt en vecka tills jag ska ut och jobba igen. Såklart fått en hel massa gjort här hemma men ändå. Vi kommer ju säkert ha fint väder ombord men det tar emot att åka ifrån den svenska våren och början på fotbollssäsongen. Men det är så det är ibland.

Här är länken för nyfikna var Bro Anton befinner sig nu..


Tagen från Jakob Hägg förra sommaren i Stockholm.
Åhh vilken kul vecka det var där. Så stor skillnad mot man är van vid..

RSS 2.0