Åker båt utan mål

Nu åker vi båt. Blev ingen ankring. Frågan är vad som är bäst dock, ankra utan att veta nästa hamn eller gå utan mål. På nåt sätt känns det bättre att vi rör på oss nu i alla fall. Mitt nya mål är att komma hem före helgen.

Blev bastu efter middan, varit väldigt dåligt med det den här törnen. Första för mig idag men varvet och en massa annat har ju vart i vägen. Men det är nice, snacka lite skit och bara koppla av.

Jag ska gå och se nu om telefonen är min vän idag..


Belfast


Solen har bestämt att göra oss sällskap idag med

Avgång senare i em från Belfast och vi ska gå till.. Ankarplats. Jag är såklart inte glad men vad hade jag väntat mig? Det är rätt standard att det strular när jag ska hem. Man får väl se det som positivt när man väl kommer hem sen, även om det bir senare än planerat.

Mobbing

Alla här drygar sig mot mig nu. Jag vet inte om de kokat ihop något eftersom min avmönstringsdag är 1 april eller om de är seriösa eller verkligen inte vet nåt. Hur som helst så blir jag galen vilket som.

Internet segar och tfn säger bip bip bip när jag vill ringa. Men tro mig, jag är på rätt bra humör ändå nu. Det var jag inte för en, två timmar sen men jag kan aldrig vara kinkig så länge. Jobbigt för mig, bra för andra.

Vettinggubben har stuckit, eller så blev han ilandsparkad för nån tröttna på honom. Jag gissar att han var klar för vi är rätt härdade vad det gäller puckon på den posten och han verkade ändå rätt ok.

Till alla oroliga så har jag gömt växtnäringen i städförrådet på ett annat däck än byssan så det är ingen risk för ihopblandning med chilisås eller soja.


Belfast

Vi fick lite proviant här för en stund sen och så kom det fyra små söta flaskor bland annat. Det stod Bio Baby på dem, ingen aning om vad det var varken jag eller kocken från början. Kom ju grejer så vi hade ju inte tid att läsa på flaskan men när vi till slut gjorde det så insåg vi att det var växtnäring. Vår gissning var nog mer åt chilisås hållet om man kollade bara på flaskan men sen fattade vi ju med namnet och allt.


Här ligger vi.. (Gammal bild från Jocke från ett tidigare besök vid samma kaj)

Godmorgon

Ny vecka, ny hamn men halvtråkigt grått väder får väl sammanfatta just nu.

Två timmar till lots in till Belfast. Funderar på en landgång på em men det är nåt som tar emot, ska ju hem när som helst, eller ja, förhoppningsvis i hamnen efter den här. Shoppinglusten är inte på topp haha. Hur den nu inte kan vara det. På nåt underligt sätt så har jag fått ett rykte om mig här ombord att jag springer iland och shoppar, jämt. Så är det inte. Visst är ja rätt ofta iland men inte extremt. På slutet har jag fått höra var och varannan dag om jag shoppat/ vart iland.

Vetting ska vi få idag är det sagt, kul eller inte men det går säkert bra.

Hoppas ni får en bra dag, det ska jag ha:) Börjat småfixa lite inför avmönstring och det är så himla skönt.

Söndag

Precis slutat jobba och slappar med lite te. Vi har snart gjort vårt här i Finnart (för den här gången) och inatt går vi mot Belfast. Vet inte hur många timmar men det kanske finns nån som vet mer än jag som läser? Det är rätt nära hur som helst 8-12 timmar är min gissning..Några här ombord (som är hemma på ledighet just nu) har en förkärlek till att gå ut och gå där det är som mest svårt att ta sig fram. Här uppe i bergen springer de titt som tätt när vi är här. 5-6 timmar drar de iväg i hopp om att komma upp på nån av  topparna men de kommer oftast tillbaka från bergsbestigningen utan att ha hunnit så långt men trötta och glada ändå.

Finnart


Bilderna får tala för sig själva, det är himla fint här:)


Finnart nästa


Solen kan skina också i England, ja korta stunder i alla fall..

Vi är redan på väg mot nästa hamn, lots om en timma eller så in till Finnart, Skottland. Väldigt fint på vägen in för där man går är det smalt och vacker natur. Tyvärr så tror jag det hinner bli för mörkt för att fota.

Anledningen till att vi nästan är framme innan jag hunnit tala om vart vi är är enkel, 7 timmars resa från förra hamnen bara och jag väljer medvetet att inte tala om vart ska för tidigt. Bara därför att det ändras så snabbt och då skulle det mest bli en massa rättningar här. Så jag vet oftast bra mycket mer än vad jag skriver men är det nån som känner sig ha nytta av att veta vart vi är planerade att gå så är det bara att säga till så kan jag säga vad som gäller precis då:)

Middagen är precis avklarad, lördag så lite extra gott såklart. Idag blev det entrecote med pommes och bearniasesås och till efterrätt creme brule. Supergott och jag är väldigt mätt. Har laddat med winegum och har en påse popcorn kvar men jag är rätt mätt så allt det lär jag inte sätta i mig.


Åker båt igen:)


Busväder..

Vi har gått från Londonderry imorse och vi visste ju att det hade blåst en del igår/inatt men trodde kanske inte att det skulle vara fullt så mycket vågor när vi kom ut. Snabbt snabbt springa och få ordning och ställa undan sånt som kan rasa.

Jag har ledigt och har bara slappat på em, läst ut min bok, sen fastnade jag vid datorn till internet la ner och började på en ny bok istället.

Och ja, jag får erkänna att jag har tappat lite vad det gäller träningen. Efter varvet så har inget riktigt varit vad det var och det är lätt hänt. Men med bara några dagar kvar så prioriterar jag annat nu och hoppet är nog ute att komma igång igen ombord. Annat blir det när jag kommer hem.

Vi ska ha slabb senare. Gissa vem som är godissugen och har trakasserat kapten?

Brass inatt igen, blir ju sommartid här med. Ni kommer väl ihåg att klockorna ska en timma fram inatt? Ett vanligt brass här går bra men idag sägs det fula ord om sommartiden haha. Fråga mig inte varför..

Regn choklad och massa tvätt

Vädret i det här landet kan få en att minst sagt bryta ihop. Mer deprimerande kan väl inte finnas..

Jag fikade med ett äpple och tröstäter nu choklad, eller ja 1*2 cm mörk choklad kanske inte är tillräcklig mängd för att det ska räknas som tröstäta? Solen, hallå, kom fram..

Det finns lite att göra nu.. Ett tvättberg i gymmet som vill bli vikt buren upp till linneförrådet. Tre tvättkorgar plus en massa kuddar och täcken, även om ni inte tror på mig så är det soft att vika tvätt, ibland, helst då med lagom mycket tvätt. Typ en tvättkorg, Men bit ihop och kom igen är det som gäller. Sen är det helg:)

Fredag

Min sista fredag ombord den här törnen, förhoppningsvis. Nu börjar jag bli rastlös och vilja komma hem för jag har en massa saker jag vill/ska göra och bara vill komma igång med NU. Är lite så att allt man gör som man gör på en speciell dag varje vecka blir ju sista gången för törnen och det blir som att man kan checka av allt om man hade haft en lista. Nu finns den listan bara i mitt huvud men rutinerna sitter så det går bra ändå.

Vi har haft drogtest här ombord idag. Kom en gubbe från ett företag som rederiet jobbar med så fick alla lämna prover som skickas iväg och kollas. Alla får tycka vad dem vill om att man är tvungen att göra testerna. Jag tycker att det är bra, det känns tryggare att veta att alla är rena. Inte så att jag trott något annat om någon på den här båten men man vet ju aldrig och det kan ju uppstå rätt farliga situationer om det händer nåt. Jag vet inte om det finns ett krav från oljebolagen om dessa tester med? I alla fall så har de vissa krav på alkotester som vi också gör regelbundet.

Äntligen på väg in


Det regnade på tvären för en timma sen, nu är solen nästan på väg tillbaka.

Ankaret är loss och uppe även om det strulat jättemycket så går vi nu in mot Londonderry.

Lotsen ville ha frukost till bryggan och trots att vi var väldigt tveksamma att ge honom fiskbullarna som serverades så trodde han sig tycka om det så då fick han såklart dem. Vi får se om jag får en rapport sen vad han tyckte.

Bara dagar kvar tills jag ska åka hem och det känns så himla bra. På nåt sätt så är de sista dagarna innan man ska åka hem så himla sköna, nästa bäst efter när man verkligen får gå av på landgången.

Vi är fast

Vi sitter fast, inte alls bra. Ankaret har fastnat i en vajer om jag är rätt informerad.. Vi tog lots för 3 timmar sen och skulle precis hiva när han kom ombord och gå de två timmarna in.

Jag tyckte det var skumt för ca en halvtimma sen när de stoppade maskin och det kändes inte som vi var vid kaj. Inget lyse och ja, en del av er förstår nog.

Gick in på kontoret för jag skulle hämta telefon och då var lotsbåten framme vid backen.. Nedanför ankarklyset. Skumt så jag gick ner och mötte eleven och han skulle in och hämta en klättersele och så skulle nån ut och försöka få loss den.

Vi får se hur det går, vi har inte kommit en meter närmare kaj ännu..


En annan favoritbild..

Väderomslag..

Kvar till ankars fram till kvällen men det gör inte så mycket. Rätt lugnt och skönt:)

Vädret, det skiftar hela tiden, man kan inte veta en kvart senare.. En stunden är det sol, sen regnar det, sen blåser det och solen kommer fram igen innan det är dags för en hagelskur och sen visar sig solen igen.

I våra gångar


Ser det ut såhär just nu. Alla överlevnadsdräkter luftas och kontrolleras.
Ordning och reda.

Till ankars

Tro det eller inte, det är lugnt och det är tyst här nu. Vi tog lots och gick in och ankrade precis vid land.Välbehövligt kände jag. Lunchen var jobbig för ingenting ville stå upp man kan få magsår för mindre än att försöka sitta och äta och samtidigt hålla kolla på halva mässen när det kommer en jätterullning.

Gung gung

Många tröttisar här idag. Inte blivit så mycket sovit inatt eftersom vädret inte ville så. Var rätt jobbigt fram till nån gång runt 2 inatt, sen somnade jag och sov tills jag skulle upp men innan det så vakna jag typ hela tiden. Otroligt frustrerande när man är så himla trött men det går inte att ligga stilla så att man kan somna om..

Men vi är framme snart, på eftermiddan nån gång och det har faktiskt lugnat sig en del sen frukosten. Fick veta att vi inte ska in förrän imorrn som det är bestämt nu.. Bara att hålla alla tummar för att vi får en bra ankarplats och att det är lugnt där. Sånt här ger en lite mer hemlängtan. Att få sova i lugn och ro en hel natt.

Internet är segt också, nån skojade om att det var för att vi rullar men jag tror inte det..


Brass

Gung gung gung gung...

Det gungar men jag ska inte gnälla mer. Om ni nu tycker jag har vart gnällig. Men vädret har inte gett sig än.

Vi ska brassa inatt. Hurra :) Mitt första brass åt rätt håll på hur länge som helst. Många av de senaste törnarna som jag mönstrat på i England nånstans och sen har vi gått över. Alltså bara ett felbrass. Men inte nu:)


En av mina absoluta favoritbilder..

Bild


Fick önskemål om bilder från där vi går/ gått tidigare idag. Tyvärr är vi för långt från land och vädret inte så strålande. Svårt att få det på kort i och för sig, med ögat ser man mer men inte mycket.

Tisdag

Klant jag råkade försova mig imorse. Det händer i princip aldrig. Men nu hade jag råkat stänga av alarmet på mobilen på nåt sätt. Inte imorse utan redan igår. Sov en stund på em och ställde ett annat alarm då men rörde inte detta men tydligen så böev det nåt knas ändå. Jobbigt men jag fick inte sova länge, kocken ringde vid tjugo över sex. Lagom förvirrad jag då haha.

Vi går genom Pentland (ovanför Skottland) nu och vädret har blivit avsevärt bättre. Skönt, vet inte hur många ggr jag vaknade inatt av att det inte gick att ligga stilla.

I-lands problem

Kvällens i-lands problem:

Hur jobbigt är det inte att försöka duscha
när det rör sig som det gör. Och hur jobbigt är det inte att det svämmar över på badrummet av rullningarna. Jag menar inte ur duschen utan ur golvbrunnen. Inte nice.

Men jag får ju duscha och vi har bra vatten. Egentligen har vi det väldigt bra. Jag vet.


StökväderVi har rätt fint väder, till och från tittar solen fram. Men det är tyvärr inte samma sak som att vi har en behaglig resa. Det är lite småstökig sjö. Det rycker, hoppar och har sig i båten och sen kommer vi och kör över en stor våg och då blir det världens hiss, och sen ner igen. Men det är hanterbart, helt klart.

Mina träningsplaner är dock inte att tänka på, funderar på att äta choklad istället haha. Men det är mörk choklad så det är inte hela världen. Kanske läsa lite bok. Har precis börjat på Äkta vara. Fortsättningen på Den hemlige kocken.

Larm mitt i natten

Det finns ett maskinistlarm i min hytt, som ju såklart inte används egentligen. Men det fungerar ju och är inte urkopplat på nåt sätt. Det har jag fått känna av ett par gånger. Nån gång har jouren hamnat på fel hytt på kvällen men det har upptäckts innan åtta på kvällen så inget skada skedd. Inatt vet jag inte vad som hände. Larmet stod på förstemaskinisten men det började tjuta här med. Tro mig, man vaknar, rätt snabbt. Men nån tog lamret och jag fick försöka somna om. Inte så lätt bara när klockan är tre och jag somnade rätt tidigt igår men det gick.

Nu är det jobbdags. Ny vecka med rätt bra förutsättningar:)

BrofjordenSåna här ställen som är en eller ett par kajer mitt ute i ingenstans om ni förstår vad jag menar tycker jag känns konstiga att kalla hamn. Kaj visst men det är inte en hamn som typ Rotterdam.

Dagens ämne vid matbordet var kapris. Otroligt intressant haha. Nää det var kapris i potatissalladen vi åt och vi började fundera hur kaprisen växte och satt och spekulerade i alla möjliga omöjliga banor. Men kom så långt att vi tror oss veta att den växer på buskar.. Sen då? Växer de i klasar eller en och en? Tur att google finns för alla saker vi inte vet.

Lördagar och söndagar är kassa rent tv-mässigt efter frukosten. På vardagarna är det ju nyhetsmorgon men på helgerna börjar det ju senare. Då får vi roa oss med på lördagar Mumintrollen och söndagar Djungel George. Det funkar men vi har växt ifrån det där riktiga nöjet med barnprogrammen och uppskattar lite uppdatering om vad som händer utanför den tecknade världen mer.

Städat fixat och fint

Tror att jag lyckats städa ut det sista från varvet i dagrummet nu, blev så sjukt mycket svart damm i bokhyllorna och så eftersen de bytte golvet. Men nu är det städat och fint och allt är tillbaka där det ska vara eller på sian nya platser och jag är så himla nöjd och det verkar som de andra är det också:)

Förbereder lite också för ev dåligt väder när vi går härifrån. Vi ska till Londonderry på Nordirland och kommer att gå norra vägen och det är lovat dåligt väder. Så himla mycket lättare att plocka bort det som kan flyga runt än att städa efter när det har gjort det.

På väg mot Brofjorden

Lördagen är på ett sätt den bästa dagen på veckan. Ja på ett sätt är det ju ingen skillnad om man tänker att vi jobbar samma tider alla dagar osv. Men ändå, det är lite av en pysseldag för mig, andra dagarna är det en del saker som ska göras på en viss dag och då blir det mest fokus på det men lördagar, lite söndagar med så kan man göra lite det man vill för stunden. Lite extra pyssel vid middan med servetter och sånt:)

Vi är på väg mot Brofjorden nu, en timma eller så kvar tror jag. Så vi är fortfarande ute på relativt öppet vatten. Blev inget bokläsande för mig på eftermiddan men jag gick ut en sväng strax efter avgången. När solen skiner och det blåser lite varmare vindar så kunde man verkligen stå därute och bara njuta av Göteborgs vackra skärgård. Vi är inte så bortskämda med fina inseglingar tyvärr.

Med efterrättschesecaken bänkade vi oss i soffan efter middan för att se klart bandyfinalen. Eftersom jag kommer från Västerås (för dem som inte vet) så är jag såklart glad att Västerås vann. I och för sig tror jag att alla andra här också hejade på v-ås men ändå:)

Lördag

Riktigt härligt väder här idag, hoppas ni inte börjar bli trötta på att höra det. Funderar på om jag ska ta på mig en tröja till och gå ut och sätta mig och läsa i lä i solen nånstans på däck. Vi får se, närmar sig avgång och vi är ju trots allt i hamn så ja, frisk luft är det ju inte precis.

Brofjorden nästa. Lastning där och det är långresa dit, ca 3 timmar.

Göteborg

Till kaj nu sen nån gång strax före 3 fikat. Skönt att vara framme igen men det blir en lugn kväll. Trots att halva besättningen fråga om jag inte ska iland ikväll, fredag och allt. Vaddå? Går jag iland ofta eller? Ok, ja rätt ofta och väldigt ofta om man snittar här ombord men sånt är livet.

Nu har jag i alla fall varit i oljehamnen i Göteborg, tog nästan två års jobb för att komma hit haha. Jag känner mig så stolt och allmänbildad som har varit här nu. Fast ehh jo, jag visste ju hur det såg ut lite. Jag har gått förbi här några och gånger och det finns inte så många designer på oljehamnar.

Vi fick en ny elev idag som går i samma klass som några av våra tidigare elever. Haha han hade visst hört talas om våra landgångbravader i Frankrike för sisådär 1,5 år sen. Hoppsan, men kul hade vi:) Bara han inte har några förväntningar nu..


På ankarplatsen

Det ligger en röd bilbåt här bredvid oss på ankarplatsen.

Den låg här redan när vi låg här nån dag innan varvet. Det är 3 veckor sen. Då är det inte kul längre. Men det säger rätt mycket om finans/bilkrisen. Båtarna hamnar som flytande garage när hamnarna inte kan hantera det längre, andra blir liggande till ankars för att de inte har några bilar att frakta eller kanske inte kan lossa alla som är ombord. De största av dessa båtar tar 8000 bilar, sjukt många.

Spicy soppaTror inte jag skrev att vi bara  ska ligga här tills imorgon lunch.. Men det låter som att vi ska lasta nästa last i Sverige också, alldeles i närheten av Göteborg med.

Till middag idag var det thaisoppa som var rätt stark så vi hade skrivit till "spicy" på tavlan. Men ingen tog det väl riktigt på allvar och en del missade det. En av maskinisterna snodde åt sig tabascon snabbt och började hälla på det med. Skulle han inte gjort.. Det var starkt redan innan. Förlåt C att vi skrattade men ja, ibland måste man..

Sluta planera..


Visst ser vi ut att ha det bra.. Kan säga att detta var när övningen var klar,
de väntar bara att få ok att klä av sig..


Ingenting går som man planerar här ombord, men jag försöker liksom ändå varje gång. Idag var det sanslöst mycket som bara gick att göra idag, planeringen fanns och det skulle gå bra trots allt..

Sen dyker hindren upp.. Övningar på eftermiddan såklart, inte bara en heller, brand, livbåt, oilspill och nödstyrning.. 4 st och jag hade egentligen inte en minut över. Men men man får göra en ny planering då. Som såklart gick åt skogen den med men jag har överlevt ändå.

Nya tag imorgon, fredag och vet ni.. Igår har jag vart här 4 veckor, alltså mindre än 2 v kvar till lite ledighet:)

Märktes att jag var lite stessad idag.. Finns det nåt mer irriterande när man håller på med tvätten laddat med tvättmedel och allt men glömmer att slå på den.. Det är jag i ett nötskal ibland när jag håller på med 2 maskiner och en torktumlare och går och tänker samtidigt på vad som ska med upp sen.. Sen märker jag det när jag tror att maskinen ska vara klar 45min senare typ.. Det hände 2ggr idag - klant!

Torsdag


Sol sol och ännu mer sol:) Idag också:) 


Här är det hårda bud..


Långt bort ser man att vi faktiskt inte ligger ensamma här..

Åka båt åka båt

Snart framme i Göteborg, eller ja. Vi går i alla fall snart in på svenskt vatten igen. Skönt.. Mobiltäckning tillbaka tack:) Men det verkar inte som vi kommer gå till kaj utan det blir att ligga till ankars först, hur länge vet jag inte men inte alltför länge tror jag.

Till middan åt vi lammkotletter med tzatziki. Så frågade en av våra rumäner om tzatzikin om det var det osv. Ja sa jag. Sen började han snacka nåt om att det var 4 huvudingredienser i den.. Vad jag vet så har man ju yoghurt, vitlök och gurka i.. Sen ev salt och peppar. Dem sa att de skulle var dill i med.. Ehh? Nån som känner igen det? För jag har aldrig hört talas om det och tycker det låter lite fel. Eller ja, som att det inte passar in.

Vi ska skicka hem en hel hög med folk imorgon eller ja, när det nu blir. Är lite roligt för just nu av 18 personer ombord så är 8 st i maskin. Rätt många, vi brukar ha 4-5 st där nere i vanliga fall men nu är de tillfälligt liiite fler.

Avgång


Avgång alldeles nyss. nu mot Göteborg:)

Låt den rätte komma in

Vi har precis kollat på film igen..

Låt den rätte komma in
blev det. Inte riktigt en film i min smak. Är inte mycket för det övernaturliga är väl anledningen. Så ja, den var läskig i början mest för att jag är lite småskraj sådär men sen vet jag inte riktigt. Den var lite konstig..

Nån som har sett den och vill tycka nåt?

Landgång FredericiaVi tog en liten promenad på en sådär en timma jag och motormans tjej. Handlade några vykort och vatten. Men det var en aning drygt innan vi lyckades med det.. Där jag skulle köpa vykorten tog de inte utlänska Visa-kort sa hon som jobba där. Fanns en bankomat mittemot med samma bank som jag har i Sverige. Det gick inte heller, en till automat från samma bank, funka inte heller. När vi egentligen gett upp så hittade vi en annan banks bankomat och testade.. Såklart, det funkade där. Så fråga mig inte vad som var felet innan.. Så tjejen som tog ut innan mig på det första ställets kort - lika som ju..

Väldigt fint väder, men det blåser. Skönt till en viss gräns och inne i stan var det okej. Här ombord är det ännu mer öppet beroende vart på däck man är och där är det inte skönt.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag till här och försöka få ett par vykort skrivna.

Fredericia


Sällan har man väl sett en sån fin bakgrund till nåt så tråkigt som oljecisterner.. Men blå himmel kan till och med få det att se okej ut. Om nån funderar över vilka vi kör denna last för så är en ledtråd att kolla på cisternen till vänster..


Hmm råkat bli en del bilder från poopen nu på senaste tiden. Men där är bra att fota, jag gillar färgerna med livbåten, svenska flaggan, däcket, pollarna osv.. Och så vatten såklart:)

Finns allvarliga planer för eftermiddan att gå iland en sväng. 5 min och så är man i stan/byn kan man ju inte missa. inga stora shoppingförhoppningar dock, hoppas få tag i några vykort. Annars är det mest för frisk luft och att röra sig lite som vi ska iland.

Godmorgon:)

Pigg och glad trots att det är tidigt, somnade nog halv tio eller innan det så jag hr fått sova ordentligt. Känner mig friskt igen, fortfarande ingen aning vad det var för fel igår men släpper det nu när jag mår bra igen.

Filmen var rätt dålig, såg inte ens klart den. Vet inte vad det var men nej, jag gillade den inte.

Får se om dagen bara blir jobb eller om jag hinner med att springa iland. Ska tydligen vara cäldigt fint och vi ligger nära stan, eller det är rätt litet men vi säger stan.


Till kaj Fredericia

Framme och till kaj nu. Lagom tråkigt väder vilket innebär dis och tråk. Solen bara försvann tyvärr.

Jag mår mycket bättre, tror jag. Hoppas att jag är mig själv imorgon när jag vaknar för jag har så himla mycket att fixa kommande dagarna.


Dagrummet med det nya, lite fräschare golvet..

Kvällens planer är att bara ta det lugnt. Tänkte slå på en film nu Patrik 1,5 föll valet på idag. Tror att den kan vara rätt okej.

Till ankars

Jag mår inte så bra, fråga mig inte varför, mår lite småilla till och från och det är jäkligt störande, speciellt när jag vaknade av det 2 ggr inatt, sen går det flera timmar när jag tror det är borta och så kommer det tillbaka igen. Det spökar haha.

Eftersom vi ankrat och ligger tokstilla så kan jag inte skylla på sjösjuka heller, vilket hade varit högst otroligt hur som helst. Alkotest efter lunch och såklart var nån tvungen att kläcka ur sig att jag kanske druckit för många öl. Högst otroligt det med eftersom jag inte dricker öl.

Tror att vi kommer ligga här till runt 18 ikväll, det är i alla fall det senaste jag har hört.

Telefonknas

Hmm jag har blivit så bortskämd med telefonen nu i Sverige. Trodde inte det skulle bli fullt så svårt och ringa nu när vi bara går till Danmark men jo. Eller det går inte alls. Mobilen har tappat nät/täckning och båtens tfn vill inte heller funka. Så jag får väl vara glad att internet funkar då.

Ska snart börja fundera på att sova. Lite småsliten efter den senaste veckan med mycket jobb och ett par sena men riktigt roliga kvällar:)

Sol sol sol:)
Strålande väder - så fort vi skulle gå från kaj såklart. Nav styrman tror att jag har hemliga krafter som gör att jag kan påverka vädret haha. För när vi brukar skoja om det och jag får säga vilket väder jag beställt, då brukar jag oftast ha rätt och väderprognoser kollar jag aldrig då så det är inget fusk.

Nu går vi härifrån..

Nu, när solen äntligen har hittat hit är det dags att lämna Göteborg. Det ska bli väldigt väldigt skönt samtidigt som man blivit bortskämd med att kunna sticka iland hur som helst och så. Lotsen är ombord när som helst och för en timma sen följde jag med älskling till bussen. Bara besättning kvar ombord nästan, 18 st ska vi vara över till Danmark vad jag förstått. Det är många men ändå så få mot vad som varit.

Gårdagskvällen blev lugn iland. Vi gick och satte oss på ett ställe och tog lite vin/öl och satt och pratade och kikade på melodifestivalen till och från. Halv tolv var vi hemma igen och det var alldeles lagom:)

12 timmar tar det över till Danmark nu, men vi har inte bråttom. Svenska mobilnätet lär ju försvinna under sena kvällen/natten. Jobbigt när man vant sig vid att kunna prata obehindrat i mobilen dessa veckor.. Men men det funkar ändå.

LördagOm landgången vi hade i dockan var läskig så är denna brant.. Och hal när det regnat, sådär kul. Men inte jobbig som den innan.

Imorgon vid lunchtid är det avgång. Då går vi mot Danmark och Fredricia (stavas det så?) för att lasta där och sedan lossa Göteborg. Himla bra tycker jag och säkert de flesta andra med:)

Lördag och sista dagen här, vi tänkte ta en vända på stan, men får jag bestäma så ska jag sova rätt tidigt ändå.

Utdockade


MOB:en på väg på plats igen

Vi har dockat ut och flyttats till en kaj bredvid. Lite skum lutning på båten, fören är långt upp i luften så man får tänka till lite så man inte får en dörr på sig som brukar kunna stå öppen. Jag märke det i provianten före lunch..

Strömavbrott

Tror jag glömde skriva igår att vi fick strömavbrott  vid lunch. Liiite jobbigt läge.. Kom på det nu precis eftersom de håller på och kopplar om strömmen så det blinkar lite då och då. Detta eftersom vi ska docka ut snart. Lunchen igår blev kaos eftersom strömmen var borta mellan 11 och 12.. Och då menar jag allt var svart förutom nödbelysningen. Haha det skojades om att vi måste koppla kaffebryggaren till nödströmmen också. Utan kaffe är det kris..

Kvar över helgen

Fick veta för en stund sen att vi kommer bli kvar till söndag. Kanske inte i dockan, vi flyttar nog till en kaj bredvid. Men kvar på varvet, kvar i Göteborg och framför allt, kvar i Sverige. Vilket innebär att älskling kan komma hit och vara här över helgen. Ingen är gladare än jag:)

Vi fick en sanslöst stor proviant på eftermiddan. Det tog aldrig slut på grejer dem bar in.. Sen kunde vi knappt vara i förrådet för det var kaos och mycket grejer men till slut så fick vi undan det. Skönt med rejäl påfyllning och bra med svenska grejer.

Det har börjat snöa här igen, helt galet. Vi som trodde att våren verkligen var på väg ju..

Snön kom precis som de hade lovat..


Imorse


Nu

Fin båt igen


Fint blåmålad och namnet på plats..

Gårdagseftermiddan spenderade vi på Ikea och shoppade, rätt mycket. Så idag har det varit sanslösa mängder med tvätt att pyssla med, plus allt annat. Men det ska vara mycket att göra. Varför jobbar man så mycket bättre då?

Idag har det varit lugnare, jag tog en promenad på eftermiddan bara. Några saker som gör att det tar emot att vi snart ska gå härifrån.. Att bara kunna smita iland för vad som helst, svenskt mobilnät, svensk radio, tvn däremot har varit på den här gången men den kan jag både ha och mista.

Gårdagen


Vem vann tror ni?

Kapten hade tagit initiativet till en pokerkväll på Casino Cosmopol här i Göteborg. Många som nappade och jag tror vi var 13 st eller så, några från kontoret följde med också.

Kvällen började med snabb genomgång av regler och allt sånt. Vi blev uppdelade på två bord och fick börja spela. Efter hand så åkte ju folk ut och borden slogs ihop. Då låg jag och två andra bäst till. Sen spelade vi ett tag och jag och motorman spelade om en rätt stor pott. Jag hade inget men hade ju gått med i hopp om att det skulle komma det jag behövde och försökte skrämma honom att lägga sig genom att höja mer och mer. Men inte, vi gick all in till lsut mot varandra och la upp korten innan det sista hade lagts på bordet. Jag hade hålstege och tror ni inte att precis det ja behövse, en åtta kom upp:) Så var han ute och jag vann massa marker. Sen fortsatte vi tills vi skulle gå och äta och när tiden gick ut så vann, gissa.. Jag:) Hade överlägset mest marker av oss som var kvar. Lite överraskning att jag bara gick och vann sådär, men väldigt kul. Fick en pokal med chokladmarker i och en kortlek plus prissumman i marker som jag senare växlade in mot kontanter.

Middag när det var avklarat med prisutdelning, trerätters med vin och grejer. Himla gott:) Sen ut och spela bort de marker som vi hade fått som inte gick att växla in. De försvann på rouletten när vi började bli trötta framåt tolv.

Väldigt lyckad kväll, tror alla var nöjda och glada. Och relativt pigga idag också.

:(

Nåt strul här så inläggen inte läggs upp utan istället försvinner.. Skumt men jag hinner inte skriva om nu. Allt om gårdagen kommer istället ikväll. Jag kan avslöja så mycket som att kvällen spenderades på Casino Cosmopol:)


Teshopping och Rosenhill


Har ni sett.. Vi har inget namn just nu. Men man får väl se det positiva i att målningen är igång. Skorstensmärke har vi inte heller kom jag på.. Det ligger inne och väntar på att få son plats på skorsten.


MOB-båten är tillbaka också.

I eftermiddags tog jag med mig motormans tjej och så gick vi till Coop och shoppade te. Haha det såg nog lite kul ut när jag gick runt med en korg verkligen full med tekartonger. Vad gör man inte? Ärligt så bryr jag mig inte hur det såg ut. Upplysningsvis kan jag bara berätta att vi fick ihop 24 förpackningar. Så nu hoppas jag det räcker ett tag.

Kvällen spenderar vi på Rosenhill och så får vi se vad det blir där. Kanske bowling eller nåt. Inte alltför sen kväll bara hoppas jag men blir det så får jag väl överleva. Skulle väl behöva sova för imorgon kommer det att bli sent, väldigt sent och väldigt trött på onsdag för en stor del av besättningen. Vad vi ska göra avslöjar jag senare. Jag fick förresten ringa till Rosenhill och boka tid de hämtar oss. Jag som älskar att ringa sånt.. Inte, men jag överlevde och har blivit bättre. Sen var det bra att det var jag som pratade eftersom jag pratade med dem om bokbyte förra veckan.

MåndagMåndag, ny vecka och vet ni vad? Vi har varit här på varvet en hel vecka. Ibland känns det som en månad och nästa stund som vi nyss kom hit. Jag hoppas på en hel vecka till, alltså att vi får en helg till här. Vi får se men det är inte helt omöjligt. Visst, de som bestämmer vill få ut oss härifrån tors-fre men vi får. Saker ska ju hinna bli klara först.

Såg nu precis att det ser lovande ut i dagrummet i alla fall. Det blir alldeles säkert klart idag så sen får vi väl börja möblera igen. Men det får jag ta hjälp till, en del saker är lite för tunga och så ska det skruvas fästen och ha sig i golvet osv.

Helgen har varit kanon:) Såklart med bästa sällskapet och så familjen här i lördags. Full ös hela tiden och igårkväll var det en som var trött. Men såklart fanns det en massa småsaker att pyssla med ändå så jag somnade lite sent men är lika glad ändå.

Nu tillbaka till jobb och sen får vi se vad eftermiddagen och kvällen blir av, lite planer finns det allt..

Lördag

Den dåliga uppdateringen här beror på att jag har haft fullt upp, både killen och familjen här. Rundtur i hela båten såklart och både på däck, i maskin och på bryggan har jag fått hjälp och berätta om saker och så. Supergulligt ju av vår besättning som tog sig tid.

Det var verkligen uppskattat och jag tror att min bror som tar studenten till sommaren blev lite sugen på att jobba som maskinist. Men vilkoret var att vår kock var där också haha. Han lyckades muta sig in med chokladpudding till efterrätt ikväll då de stannade på middag:) Vi får vänta och se. Hur som helst var det himla kul att de fick se hur vi har det, lite lättare att förklara saker och de vet ju vem man pratar om nu och så.

Bild


Det är bara att hoppas att vi hinner/ kan måla om för nu ser hon inte kul ut..

Äntligen fredag..

Äntligen fredag:) Tiden går så fort men ändå inte.. Känns som vi varit här lääänge men ändå om vi nyss dockade in.

Jag börjar känna av det höga tempot som är, eller ja, en del av det är väl självvalt men ändå. I alla fall så trodde jag att jag skulle somna så fort jag hade slutat igårkväll men lyckades hålla mig vaken till nio ändå.

Ikea-planerna idag är flyttade till tisdag och på ett sätt så känns det bra för jag har massor att få undan ändå idag. ikväll kommer älskling och stannar hela helgen och imorgon så kommer mamma, pappa och småsyskonen:) Jättekul för de har inte varit här innan så det ska bli spännande att se vad de tycker.

Torsdag

Världens bästa Claes kom ner från Stockholm idag, bara för att hälsa på. Gissa om jag blev glad:) Har inte sett honom på månader. Imorgon kommer älskling, jag blir ännu gladare och under helgen dyker delar av familjen upp, kalas:)

Varit en sväng på stan nu för att shoppa födelsedagspresenter till småsyrrorna som har fyllt/fyller år nu i helgen. En snabb sväng och sen lämnade jag Claes vid hans bil.

Så nu är det dags att jobba igen. Får se om de slagit på vattnet igen.. Pratades om att det skulle av vid ett men vara på igen vid tre.

Äntligen sol igen

Åhh vi fick till slut sol idag:) Om det var för att vår solstråle till andrestyrman mönstrade på eller vad vet jag inte men vädret blir ju bättre för varje dag som går.

Ombord går jobbet vidare. Massa och göra idag, avmönstring, proviant, massa folk ombord. Inget nytt rekord på lunchen, vi vara "bara" 23 st idag. Det går framåt med golvet i dagrummet med. Ingen matta på än men snart hoppas vi.

Nu laddar jag för en liten promenad om en stund, väntar på att jungman och motorman som är mitt sällskap för idag ska bli klara. Tror att de håller på och lägger ut lite mer papper i gångarna, eller ja i alla fall jungman. Mitt annars trogna promenadsällskap andremasken smet iland på sin jourfria dag för att träffa lillebror som precis mönstrat av en annan båt. Passande:)

Stack iland och sprang en sväng på eftermiddan. Haha man får så konstiga blickar av folk när man är på väg till gaten. Som om de tänker "vad gör hon här?" men men, sånt som händer och jag börjar känna igen en del av dem som hör till vår båt här på varvet så att jag vet vilka som man borde heja på.

Bilder


Nån smarting har lagt ut pallar över vattnet på däck från där vi går ut/in och till landgången, det tackar vi för:)


Där inne ligger vi instängda och fast..


Idag har vi visst ingen propeller men vi kan ju inte gå hur som helst så det gör ju inte så mycket

Onsdag

Det blev en lugn gårdagskväll, ungefär halva besättningen var iland en sväng men jag såg de flesta ombord runt tio igen så då var lugnet slut. Nej då, det var ingen fara men det var väldigt lugnt när så många var borta. Jag slog på Mamma Mia filmen så fort jag slutat men hann inte se den klar igårkväll.. Hmm dök upp andra saker hela tiden.

Vi stör oss lite på att inte kunna använda vårat dagrum på fikat och efter vi har ätit.. Skitmässen är ju jätteliten plus att där röker de så där kan man ju inte vara. Men det är ju förhoppningsvis klart snart. I och för sig så vet jag inte när de ska lägga in själva golvet. Har inte sett nån av dem här idag och de har inte gjort nåt där inne.

Göteborg visar upp sig från en bättre sida än tidigare dagar idag. Inte nån sol men det verkar inte vara något regn som hänger i luften heller så jag håller tummarna för att det får vara uppehåll hela dagen.

Börjat på allvar nu

Dagens lunch var en av de värsta jag har varit med om på ett sätt.. 30 personer. I vanliga fall har vi plats för 15 personer som vi brukar duka. Nu gjorde vi så det fick plats 19 st men det droppade konstant in mer folk. Tur att en del äter fort även i vanliga fall så det flöt på hela tiden men ändå. Samtidigt så är det himla skoj med mycket folk så missförstå mig inte och alla som var här och åt var supergulliga och trevliga.

Där de håller på och byter golv har de slipat och haft sig hela fm och nu är dem ändå nere i plåten. Det låter sjukt mycket så jag hämtade öronproppar till slut.

När de sista satt och åt så gick brandlarmet. Första gången på varvet faktsikt. Men det tog lite tid att kolla av vad som hade hänt och jag hade bara en t-shirt så för mig kändes det som en evighet. Man märker verkligen att varvet har börjat på allvar idag.

Direkt när lunchen var klar så smet jag inland och drog iväg och shoppade. Ovanligt. Nej men kände att jag behövde lite lugn och ro och mot att vara här så var Nordstan det.

Fotade lite på vägen tillbaka med shoppingpåsar i andra handen så håll tillgodo =)

Golvkaos

Det är varv, det är kaos, men riktigt detta kaos hade jag inte väntat mig. Men samtidigt så är det under rätt kontrollerade former och till slut blir nog allt bra.

Vi hade planer på att lägga om golvet i vårat nedre dagrum men det ströks från varvslistan innan vi kom hit. Igår kom de och sa att jo, vi ska lägga om det golvet plus gången utanför. Så igår trodde vi att de skulle börja på en gång och panik för det är massa grejer där inne som man inte bara flyttar på hur som helst, bland annat en rejäl hörnsoffa. Men vi fick bara en del mattprover och uppdraget att välja ut det tills idag. Sen dök de upp efter fukosten och sa nu vill vi börja. Panik igen och då var alla grejer verkligen tvungna ut på en gång. Men de fick ordning på det och nu ja. Det är tomt och vi har inget golv. Inte heller i gången utanför. Skoja inte vem som kände sig tokisolerad i mässen när man inte kan gå ner till tvättstugan eller nåt. Men som tur var så öppnade de upp där vid fikat. Utevägen finns ju men det är plaskdamm med ca 5 cm vatten överallt på däck.. Inte kul i innetofflor.


Vårt dagrum vid fikat..

Promenad

Jag och andremaskinisten drog iväg på en liten promenad så fort jag slutade efter middan. Jag ville se lite vilken väg som är smidigast om man vill ta bussen ner på stan. Tar väl typ 10 min att gå till busshållplatsen och sen 5 min med bussen till stan. När vi gick nu så tog det ungefär 40 min från båten till Nordstan, sen gick vi där en stund och sen gick vi tillbaka. Blev väl en 8-9 km. Känns i benen att man har rört på sig idag..

Åhh just det, glömde berätta att vi hade en liten fripassagerare ombord imorse.. En utter trodde vi att det var först men sen kom vi fram till att det måste ha varit en mink. Antagligen har han klättrat ombord på ankarkättingen och hamnat på backen först och sen gått ner på tankdäck. Han verkade lite rädd för att hoppa i vattnet igen sen. Helt förståeligt för det blir rätt högt när vi är på lätten och så men jag tror till slut att han hoppade i för vi har inte sett han igen. Lilla stackarn..


Jobba jobba jobba

Trååååkväder

Här ligger vi till ankars flera dygn med det bästavädret, sol och fint. Men när vi ska gå in och lägga oss i dockan så börjar det snöa och regna om vartannat, just nu vräker det ner. Snöblask.

Jag hade värsta planerna att kunna komma iland och jogga eller promenera varje dag nu när vi ligger här eftersom löpbandet är sådär kul egentligen. Men i detta vädret - nej tack. Så gymmet fick det bli. På vägen upp så höll nån varvskille på och fixade nåt och sa att det såg svettigt ut och frågade om jag inte jobbade. När jag sa att jag är ledig på eftermiddan så menade han att om jag orkade träna så jobbade jag för dåligt osv.. Men ja, så kan man ju inte se det. Man tar ju inte ut sig på att jobba alla dagar.

Nu är det några gubbar här som kollar våra tv-apparater och hur täckningen fördelas över båten och nåt sånt, en del bråkar tydligen lite. Själv så är jag dåligt insatt för jag kollar aldrig på tv i hytten, möjligtvis kollar jag om tv:n i dagrummet är på när man sitter där.

I dockan..

Nu har vi kommit fram och lagt oss i dockan. En bogserbåt fick hjälpa till och dra oss in för att säga annat än att det var rätt trångt är att ljuga.Vi har roat oss med att få alla att komma in och äta frukost före fikat och lagt ut ännu mer papper, och mer lär det bli. under dagen dyker det upp lite mer besättning plus att vi byter kock. Rätt mycket folk som springer här redan, de håller på att kopplar brandslangar och det ska kopplas övcer till landström så utan förvarning blev det bara svart för ett par sekunder.


Inför varvet..


Detta har vi sysslat med på eftermiddan..

Tejpat papper i gångarna, eller ja en del i alla fall än så länge. Jag tog jungman till hjälp och det var ett svettigt jobb. Men vi jobbade på rätt snabb och det blev så bra det kunde så vi är nöjda. Sen får vi se hur länge det håller men det ska komma mer imorrn eller så..

Lots 06 imorrn är det som gäller så dockar vi in runt 08. Sen är vi troligtvis torra efter lunch och då blir det fullt ös som gäller. Jag misstänker att det inte kommer att vara så strikt som vanligt med att fota så jag ska försöka ha kameran med mig. Så ni kommer inte att missa så mycket.

Till helgen droppar det in lite besök:) Väldigt trevligt såklart, älskling kommer på fredag och sen lutar det åt att en del av familjen kommer ner nån av dagarna. Ska bli himla skoj. Sen får vi se om det är nån mer som vill komma? Vi gillar besök, men vi vill veta om det innan..

Pysseldag

Vet inte sist jag såg så mycket aktivitet på folk på en söndag som det har varit idag.. Småsaker som ska pysslas med inför imorgon såklart men trots det så är stämningen väldigt avslappnad ännu.

Vasaloppet har stått på i dagrummet hela dagen. Jag var där inne ett tag och limmade lite på våra tidningsställ i bokhyllan som antingen bråkar lite eller håller på att ge upp, vi får se. Annars får de fylla på vår redan relativt välfyllda Ikea-shoppinglista.

Eftermiddan bjuder på ett säkerhetsmöte (säkert en del genomgång inför det som kommer) och så ska vi väl lägga ut lite papper i en del av gångarna för att det inte ska bli så smutsigt. Sen är det nog inte så mycket kvar av dagen.


RSS 2.0