Gott Nytt År:)

Tänkte bara titta in här och säga Gott Nytt År till alla.

Vi har precis slussat in i Amsterdam så om en timma eller så är vi förhoppningsvis till kaj och kan äta lite mat och så.

På bryggan

 Vi hälsade på hos navstyrman på bryggan för en stund sen för att älskling skulle få prova på att styra båten. Inte funnits tillfälle förrän nu eftersom större delen av nöjet försvinner till ankars.

Inte så lätt som det ser ut men styrman var bra på att förklara, när allt är nytt så som styrbord, babord, midskepps och allt som ska hållas isär och samtidigt ska båten hållas i sin kurs. Tur att vi båten vanligtvis "kör" sig själv.
Nyårsafton

Fick en kul länk av min pappa som hade hittat den på vår jungman Adams blogg, där kan man se vart vi befinner oss och vart vi är på väg, vilken fart vi gör osv. Här är den.

Dagen ser inte riktigt ut att gå som vi vill. Vi är framme i Amsterdam runt fyra i eftermiddag. Och hur ortligt det än låter om man tänker hur vi har haft det de senaste veckorna så ska vi gå direkt in. Så klart. Tack BP för att ni sabbar vår nyårsafton. Nej vi får planera om liiite och försöka göra det bästa av allt såklart. Vi flyttar middan ett par timmar senare när ankomst och sådant är avklarat så ska det gå bra.


Landgång Immingham/Grimsby

Då vi fick bekräftat att Immingham är en håla så valde vi att åka till Grimsby istället, ca 30 min med bil bort. Fast jag vet inte, på nåt sätt kändes det som de satt ihop lite. Hamnar typ hela vägen och så.

Tyvärr kan jag dock inte påstå att Grimsby var nån större höjdare heller. Visst, det fanns ett shoppingcenter och det var okej att gå och kolla lite i stan.. Men så mycket mer var det inte. Så detta var ett ställe som jag sett nu men inte lockar så mycket att åka till igen.
Det som blev shoppat var några julklappar, vykort (får se hur många som kommer iväg..) och lite annat småplock. Visst var det mellandagsrea även här men i klädväg är det inte mycket som lockar. På nåt sätt är de lite efter. Som vi diskuterade så ska ju London vara så himla inne men det är nog bara vissa coola delar av stan och resten är rätt, ja b.
Dagens shoppingpromenadfacit är strax under 10 000 steg = 7,2 km, helt okej.
Busstationen, ojoj storstad, 4 bussar på rad..

ImminghamInte drömhamnen på jorden insåg vi så fort det ljusnade idag.. Såg så himla trevligt ut med alla lysen och så igårkväll och på morgonen men, nej.

Vi får hitta på nåt så att det blir bättre. Så nu är planen landgång på eftermiddan. Blir väl 8-12 vakten, andremaskarna och så jag och älskling. Grimsby tänkte vi åka till. Tror ingen av oss varit där och det tar väl en halvtimma eller så men enligt säkra källor är Immingham en håla. Jag har bara mönstrat på så allt jag vet är att det är en bit att gå till gaten. En låååång pir och sen lite upp och ner och så.

Måndag

Dags att åka båt igen ikväll:) Lots 17.15 var det som gällde innan och det är kanon. Alla hinner äta och så. Immingham är väl inget höjdarställe men vi får se vad vi hittar på under morgondagen.

Måste bara berätta en annan sak... Jag VANN golfen igår.. Förstår inte själv hur det gick till.. Spelade mot andremaskinisten, navstyrman och kapten. 37 slag.. Vet inte om det är bra men jag gjorde inte bort mig så mycket i alla fall.. Ni som spelat golf på Wii lite, hur många slag får ni på nio hål? (Pappa, vad är ditt rekord?)

Om jag första gången när jag slog kapten blev hotade med indragen övertid. Sen på bowlingen så skulle han boka förstaklassbiljetter till min kille hem (eftersom jobber hjälper till och bokar hans biljetter dras det från min lön). Igår så kom inget hot så jag antar han har nåt värre på gång.. Undrar om jag vågar fråga om jag kan få någa paket tuggummi och en påse gott och blandat från slabben efter fikat nu..


Söndag

Det har varit total städhysteri här ombord på förmiddan. Matroserna fick lite ledigt från sitt leriga jobb att göra rent tankarna för att vara inne och - just det, städa.

Nu är det lugn och ro igen, söndagseftermiddag och många är lediga precis som jag. Slappar och försöker samla kraft till ev fler fighter i Wii. Gårdags bowling gick långt över förväntan. Skulle spela mot kapten,en andremaskinist och eleven och ja, jag hoppades på att inte komma sist. Att jag skulle leka hem det, ja det trodde nog ingen. Om 205 poäng är nåt att skryta med vet jag inte men men. Golf och två boxningsmatcher kvar nu.. Golfen är ett litet orosmoment medan boxningen bara är att slå..

Älskling skickade jag ner till gymmet haha. Nädå han var rastlös och ville gå och träna. Jag är snäll mot honom:)

Övningen


Haha mm vi vet att det ser ut som vi åker karusell eller nåt men vi sitter bara i frifallivbåten som är säkrad.

Övningen gick finfint. Inget jättekul att gå ner i livbåten som vanligt, det är trångt och lutar konstigt och allmänt obehagligt men ibland så är det nödvändigt och gå ner och ställa in säkerhetsbältena efter sig själv. För ens egen säkerhet ev senare.


När nån erbjuder sig att fota så får man väl ta chansen..

Överlevnadsdräkterna var varma inne trots bara jeans och t-shirt under inne idag men de är ju inte tänkta för att användas så. När det väl gäller är all värme man kan få viktig.. Är vi inte riktigt snygga?

Lördag

Gårdagskvällen fortsatte med fler matcher i Wii-tävlingen.. Lite svårt att se hur folk ligger till eftersom det spelas matcher kors och tvärs och tabellerna haltar lite men jag spelade mina baseball matcher i alla fall och de slutade med vinst mot kapten som hotade med allt möjligt för varje home run jag gjorde. Sen blev det en tråkig förlust mot chiefen.

Fikadags och sen ska vi ut på övning. Ner i livbåten är det som gäller och sedan ska vi spöka ut oss i överlevnadsdräkterna.

Ingen snö här..

Annandag hos oss utanför England.. Inget vinterland precis.. Men underbart väder ändå:)
Annandagen..

Min högerarm är helt förstörd, eller ja, halva jag är förstörd efter Wii spelandet igår. Jag spelar tennis med hela kroppen och lite till trots att det inte behövs och det får jag lida för idag. Men det börjar släppa ite när jag fått jobba halva dagen och varit tvungen att röra lite på mig. Kanske borde spela en sväng för att bli bra igen..

Känns som ankarliggandet totalt har tagit över den här törnen trots att vi gick konstant i början.. Men vi har strålande väder och alldeles lugnt så det är inte dumt alls. Sist jag hörde nåt så går vi in 30:e till Immingham och det passar fint.

Julen hittills..

Julafton gick som planerat måste jag väl säga, mycket på gång hela dan men väldigt trevligt hade vi.

Lunchen med lutfisken innehöll som tur var lite mer saker så det fanns nåt som föll alla i smaken. Sen full fart och duka om till middagen och det tog sin lilla tid med dukar, blommor, servetter och ljus (värmeljus med batteri såklart).

Ringa hem stod på programmet till och från hela dagen, gick lite varierat, styrbords bryggvinge hade mobiltäckning ett tag, lotshytten lite senare och en stund funkade vår v-sat ombord så alla samtal klarades av, till slut. Lillasyster lät alldeles förtvivlad av fördröjningen på v-saten men fann sig efter en liten stund.

Tomten kom med en del julklappar, resten ska enligt rykte vänta på oss i Immingham. Tomten där fick väl körförbud med släden på vattnet. Men det går ingen nöd på oss.

Massa god mat blev det sedan och vykort med små roliga vitsar hittade alla på sin plats vid borden. Var inte många som rörde julgodiset i dagrummet sen. Maten fick sjunka lääänge först.


Mest poppis i dagrummet efter middan var.. Att bara sitta ner och smälta maten.

Idag drog vårt nästa projekt igång. Wii Tournament, vi ska ha en turnering ombord som innefattar alla sporterna på Wii sports. Ett spelschema har gjorts upp och en sport varje dag är det som gäller. Hela besättningen är med och man spelar 2 matcher i vissa spel och andra är man i en mindre grupp. Så samlar man poäng och så ska en segrare koras i början av nästa vecka. Önska oss lycka till:)  Jag har slagit chiefen i min första tennismatch..

Till alla som läser så vill vi önska God Fortsättning på helgen!

God Jul!

God Jul alla från oss på Bro Anton!

Till alla - familj, de som är hemma från besättningen, kontoret, kompisar och alla andra som läser, hoppas ni har en lugn och skön jul och äter massa godis precis som vi kommer göra.

Hos oss är gröten till frukosten och lutfisk mm till lunch avklarat. Om en timma är det dags för glögg och vid 18 äter vi julbord. Alldeles perfekt till ankars ligger vi och har det bra. Jag kan kosta på mig att skriva det en sådan här dag för trots att vi är på jobbet så tror jag ingen missunnar oss det:)


Dan före dan

Vi åker båt igen, mot Immingham denna gången. Eller ja, så var det sagt i alla fall men vi kanske inte får behålla den lasten. Kan bli helt andra äventyr. Hur som helst verkar vi få morgondagen i sjön och det är väldigt skönt om vi får fira jul i lugn och ro.

Det gungar lite till och från, men rätt lugn ändå. Men får väl erkänna att jag blir lite småorolig över lite saker som står i mässen men det brukar alltid gå bra.

Nu känner jag att vi behöver popcorn och slappa med en film så det får bli så. Jiddra inte med Zohan såg vi häromdan  och den var kul, såg den för några veckor sen med och den rekomenderas om man vill skratta.

Landgång Amsterdam

Gårdagens landgång blev lite längre än normalt. Vi åkte vid ett och var sen inte tillbaka förrän vid halv åtta på kvällen. Lagom slutkörda efter allt springande i affärer och bara på stan. Shopping är det som gäller för att få motion, 13 km avklarade vi igår.. Får väl erkänna att det var fler än vi som var ute och sprang i affärer i Amsterdam igår. Till och från så var det alldeles för många fler för min smak.

Ombord på båten igen så var det lugnt, det mesta hade bara flytit på. Provianten hade inte kommit utan kom vid fyra inatt men varken jag eller kocken blev väckta, snällt eftersom det inte var så mycket och de som ändå var vakna klarade att ställa in det själva.

Amsterdam

Till kaj sen lunch igår och vi lär bli kvar ett tag till. Det går rätt segt med lossningen så då tänker vi passa på och fly Oiltanking-terminalen ett par timmar efter lunch. Julshopping i Amsterdam. Känns som jag har gjort det förut.. Slogs imorse av tanken att för 2 år sen, på min praktik låg vi här i Amsterdam bara dagarna före jul. Inte säker men har fått för mig att det var det 21:a vi var iland då men det var himla mysigt.


Vi har saknat utsikten varje dag under våra 10 dygn till ankars, inte.


Matrosen på båten bredvid verkar lagom road..


Vi känner oss lite små mot båten till höger..

På väg till kaj

Tro det eller inte men vi är på väg till kaj. Lär bli en eftermiddag med fullt upp för nu händer allt på samma gång, proviant, maskin ska ha grejer, bunkers kommer och så ska vi ju såklart lossa båten.

Godispyssel


Snygging:)


1:e kolakokare..


Marsipanpyssel


Som det ska vara, kocken får jobba och mässjäntan skvallrar..

Bakdags igen

Dags för lite julgodisbak idag och folk verkar minst lika taggade idag, kul kul:)

Vad det gäller vad vi egentligen är här för, köra båt så har vi inte kommit nån vart än. Nyaste budet jag vet är att vi går in imorgon men det blir som det blir.

Nu måste jag gå ner och styra upp kvällens aktiviteter. Kameran får följa med såklart:)


Fredag

Filmen igår var jättebra, jag blev bara lite trött på slutet. Kan ha varit för att godiset och popcornen tog slut.. Eller så det mer troliga att klockan var över tio. Men jag somnade i alla fall inte, bara nästan när filmen verkligen var slut.

Igår fick vi sällskap här på ankarplatsen av vår systerbåt, Atland (visst känns det bra att kalla två båtar med killnamn för systrar..) De har samma last som vi men ska in efter oss. Är det sagt i alla fall. Har vi tur så får vi gå in under natten/morgondagen men vi hoppas inte för mycket än.

Planerna för kvällen idag är att slappa en stund och så lite kortspel och så kanske film och lite glass:) Sova tidigt antagligen som vanligt. Runt tio så är jag gladast imorrn. Det sjuka är att när jag sen kommer hem och sova till nio på morgonen istället för sex så är jag inte piggare på kvällen för det..

Vi hann med en bastu igår innan filmen och roligast var helt klart när överstyrman satt och bad för att vi skulle få stanna här tills nyår.. Men innan han hunnit säga amen så la jag till "and a few days more" och bönen var färdig. Den gjorde sig så mycket bättre på engelska också och lät klockren.

Kvällens planer


Mitt favvogodis just nu som älskling hade med sig, tutti frutti, nya Arn filmen och så massa popcorn såklart

Vi har roat oss den senste timmen med att spela Wii.. Jag hade ju inte spelat Wii Sports innan och ev så ska vi ha lite tävlingar på det framöver så att testa innan kunde ju vara en bra idé. Sedan fick älskling lära sig Wii Fit lite grann, eller ja, i alla fall testa alla roliga saker.

Halvdimmigt ute idag så man ser inte alla jättemånga båtar som ligger runt oss. Glömt och skriva det men det finns en båt som jag tycker har lite roligt namn. Greta Kozan.. Låter som kossan Greta.

Positivt beroende på hur man vill se det så är vi nominerade för att få gå in. Men sist på listan. Som vanligt får vi helt enkelt vänta och se. Relativt lugnt väder, gungar lite lagom sövande när man ska sova och det kan vi leva med.

Onsdag

Ingenting händer ingenting händer och sen händer allt. Vi har legat här nästan en vecka och bara haft det lugnt och skönt men idag så hade vi samlat ihop så många av/påmönstringar att det var dags att ta tag i det och ta ut en båt. En massa jobb helt plötsligt som inte går att göra i förväg men med lite planering och effektivitet så har dagen gått relativt smidigt (i mitt fall så återstår ett tvättberg för morgondagen men men). 5 av och 5 st ombord. Fortfarande 17 personer men en sak är helt ny för mig här på denna båten, vi är 3 tjejer ombord. En ny matros som kom idag, en extra i maskin och så jag. Men det blir bra:)


Lilla båten som de kom med och som tillslut lyckades lägga sig intill sidan på oss.


Dimma

Känner att jag är lite dålig på att fota just nu, orsaken idag är dimma. Större delen av dagen har vi inte ens sett båtarna runt oss här på ankarplatsen. Förmasten går bra men sen är det bara dis. Hoppas nu bara att det lättar helt under natten så det inte blir strul med flyget imorgon.. När bilder tas och blir okej så kommer dem upp här med, jag lovar.

Tränade på em men åt sen inte så mycket förrän till middan. Klart misstag. Blev på superdåligt humör, eller jag kände det men alla andra trodde mig inte eftersom jag inte har nåt problem och le och skratta ändå.  Men så när jag fick äta så försvann det som tur var och nu är det okej igen. Såklart. Jag har ju all anledning att vara glad.

Kvällen blir väldigt lugn, igår gick det inte som jag tänkte mig. När jag bara skulle slappa en stund så ringde en kompis och vi satt och pratade alldeles för länge. Men så var det nästan 2 månader sen jag pratade med henne för vi är nästan aldrig hemma samtidigt pga jobbet så det fanns en hel del att snacka om.

Godmorgon

Jag ska strax börja jobba. Inte längre så iskallt som det var för en halvtimma sen när jag vaknade. Kanske jag som vant mig för det lär ju knappast blivit varmare i hytten på den tiden.

Blir en relativt lugn dag vad jag vet. En massa saker och pyssla med men inte mer än vad som hinns med.

Jag skulle vilja ha snö. Men om man tittar ut när solen skiner så är nog inte mitten på december det man tror det är, går man ut så känns det ju kanske men ja. Var ska vi önska vår nästa resa där det finns gott om snö?

Måndag

Kvar på ankarplatsen utan nåt besked om när vi får gå in. Eller ja jo agenten har tydligen sagt att vi ska få gå in "nångång". Tack men det hade vi nog räknat ut själva. Men det känns bra att ligga här. Från att jag från början tyckte det var jättejobbigt att ligga till ankars så är det kanon nu. Förut tyckte jag allt gick så segt då. Nu är det bara skönt att få lugn och ro. Att alla får det.

Igår kändes det bra att det var måndag, ny vecka idag. Hur ofta känner man att det är positivt med måndag, en hel ny vecka.. Såklart är det för att det här är en bra vecka. Det känns lite som om jag ska få mönstra av. Fast det är 2,5 vecka kvar. Det ska bli trevligt att få hit min kille och det är snart jul. Klart blandade känslor att vara borta då men det kommer bli kul. Så mycket på gång ombord och tiden kommer gå fort.

Jag har sagt att det är ok för mig att vi ligger kvar här tills den 3 januari eller så. För då ska jag hem haha. Men skämt åsido så vore det inte fel med en längre ankarliggare i "julfirande" syfte. För ärligt.. Hur kul är det med ankomst mitt i julbordet? Tyvärr styr vi ju inte sånt så vi får leva med att vi än så länge inte vet  hur det blir och när vi vet anpassa oss efter det.

Men om vi får ligga här över jul/nyår så kan väl nån snäll ordna så vi får ut provianten för jag vill ha godis ju..

Söndag

Varit en lugn förmiddag idag, såg inte ens halva besättningen till frukosten men så är det också en del som har sovmorgon. Nu börjar fler och fler titta fram. Chiefen och motorman håller på med Wii, såklart chiefen också ska ha en egen gubbe. Otroligt socialt spel till skillnad från många andra tv-spel. Förslag kom imorse på till turneringar/tävlingar på Wii under julhelgern. Kanske redan snart beroende på om vi kommer iväg från ankarplats.

Börjas funderas lite smått på på/avmönstringarna nu i kommande vecka. De som ska hem uppskattar inte fullt ut små kommentarer om att de är så välkomna att stanna över jul. Helt förståeligt.

För min del har jag inte skrivit det rakt ut innan men min kille kommer hit och gör oss sällskap från nån gång nästa vecka tills jag ska hem efter nyår. Riktigt kul och han trivdes bra här när han hälsade på i somras:)


Lucia


Luciamorgon

Lussebullar och tomtegröt till frukost. Lussebullar går bra men gröt nej tack. Aldrig gillat det och kommer nog aldrig göra heller. Vissa saker har jag lärt mig äta, saffransbröd är en sådan sak. Har väl aldrig varit direkt kräsen på mat men på julbordet finns en del saker som jag gärna slipper, risgrynsgröt, prinskorvar, lutfisken och så julmust. Det viktigaste som måste finnas är köttbullar, men det gör det ju alltid så det är lugnt.

Förmiddagen spenderades med att pyssla i mässen och så ta fram en massa julsaker från vårt "hemliga" förråd. Vet inte hur hemligt det är egentligen, bara det att man inte gärna går in där för det är trångt och litet att ta sig in och väl inne rätt mycket saker så för att få ut det man vill får man halvt slå knut på sig själv. Men nu är det gjort. Fick till och med fram våra julgranar. Ja eller sakerna står ju inte framme än, bara mer lättillgängligt.

Nu har vi precis avslutat säkerhetsmötet för den här månaden. Ovanligt snabbt men det kan också bero på att det togs på engelska idag och det då inte blir så mycket diskutioner på sidospår.

Båten är färdig..

Båten är klar:)

Efter rätt mycket jobb i och för sig men vi har haft och kul och är nöjda så är vår pepparkaksbåt äntligen klar. Modell, bak och nu ihopbyggnad. Med stort intresse så följde de flesta byggandet av båten men mestadels utan att lägga sig i. Det mesta var redan rätt genomtänkt. Allt är ätbart och ja, vi får se om den äts upp senare eller vad som händer.


Vi byggde med kex som spant. Man tar vad man har..


Lite fick monteras var för sig och sedan lyftas på


Klart att det ska stå vad båten heter och vart den kommer ifrån


Fäääääärdig:)


På plats i "hamnen" där den ligger tills vidare. Kapten är såklart på plats på bryggan och vinkar..

Om någon annan känner för att anta utmaningen så skulle jag ju gärna se fler pepparkaksbåtar.. Nån ledig kväll måste ni ju ha ombord på andra båtar som läser. Eller nån hemma som byggt nåt fint/ kul. Maila bilden till mig på beecca1@hotmail.com eller lämna en länk här för jag och säkert fler vill ju se.

Måste tillägga att om någon hemma (från besättningen) läser att vi haft en bakkväll så är det inte istället för den som var planerad senare. Ingen oro, den blir också av men närmare jul, efter lite besättningsbyten och då är fokus på julgodis.

Lussebak ombord:)

Kvällens planerade pepparkaksbak är avklarat och det blev jättelyckat. Det skulle drickas glögg, bakas pepparkakor, ett pepparkakshus skulle sättas ihop och så vår båt skulle till varvet för att sättas ihop även den.

Alla var där och i alla fall tittade in, de flesta bakade och för våra 3 rumäner så var detta någor helt nytt men de uppskattade det minst lika mycket som oss andra. Blandades friskt mellan svenska, engelska och rumänska inne i byssan och det improviserades rejält vad det gäller kakorna som skapades. Skojades om vettinggubbar och jag vet inte vad.


Våra rumänska styrmän provar några klassiska kakor


Motorman gräddar kvällens mest skrämmande kaka


Variation och nytänkande var det..


Huset dekoreras


Huset färdigt och tomten är redan på väg med julklapparna.

FredagSom man ser på bilden så ligger vi inte ensamma på ankarplatsen.. Och det är väl inte ett så bra tecken egentligen men jag vet inte. Vi har det rätt bra. Gungar lite lagom och solen skiner.

Dags för lite övningar om en stund (min 3:e på 3v men de blir så ibland). Brand och ISPS är på programmet och det är rätt kul med övningar när de är bra sådana.

För kvällen är planerna lite pepparkaksbak och lussemys. Kom att tänka på när man hade lussevaka nån på högstadiet haha. Blir väl lite glögg och så får vi se om pepparkaksbåten ska byggas ihop kanske. Har ett hus också liggandes så det kan bli full fart.

Ankarplats

Framme i Amsterdam men vi kom inte längre än till ankarplatsen. Suck.. Men men vi visst att de kunde bli så. Hur länge är det ingen som vet. Om en vecka ska de som ska hem innan jul hem så då hoppas vi ju att vi kommit in..

Lite lagom tråkigt väder bara, blåser och har sig så det gungar lite men det går.

Pepparkaksbåten

Tror att det var mina ord att vi skulle baka när det passade och var lugnt väder. Lugnt var det till tio minuter innan middan. Sen har det bara blivit värre men vi klarade baket ändå.

Nöjda, jadå, men det är ju inte klart än. Bitarna verkar relativt hållbara också så vid ett annat tillfälle så ska de bara byggas ihop.


Nygräddade


Den lilla deg som blev kvar av 2 paket färdigköpt.. Jag äter inte deg.

Onsdag


Det såg betydligt bättre ut idag..

Av nån anledning så känns det som torsdag idag, eller jag har nog känt mig som jag varit en dag före hela veckan. Skulle ju gärna vilja men nej, tillbaka till verkligheten.

Vi åker båt igen. Amsterdam imorgon är målet. Finfint för där kommer proviant och grejer till slabben = godis till mig:)

Wilhelmshaven

Inget höjdarställe vi kommit till. Ankomst på eftermiddan i snöblandat regn och blåst. Massa folk har det sprungit ombord sen dess. Polis, immigration, tull, hälsonisse och jag vet inte allt vad kapten räknade upp vid middagen. Nu har det lugnat ner sig och det är väl allmänt lugnt ombord måste jag säga.

Ber om ursäkt för de halvdåliga bilderna genom ventilerna på bryggan..


Kajen var långt upp och jag är glad jag slapp den landgången med bagage..


Allt var bara dimma runtomkring, till och från såg man inte mycket..


Kaj eller vad ska man kalla det?

Förhoppningsvis så går allt bra här under natten så vi kanske kan röra oss mot Amsterdam sen.

Tisdag

Min sladd är lagad, i alla fall tillfälligt. En liten operation nere i hos maskin på fikat och nu verkar den ok igen. Fast jag förstår när jag såg hur den såg ut inuti att den inte funkade förut..

Till ankars utanför Wilhelmshaven nu. Kanske går vi in snart, kanske senare.

Träning är det tänkt det ska bli på eftermiddan. Igår sprack de planerna för jag var inte alls pigg men idag är det full fart igen.

Dumma sladd

Min strömsladd till datorn håller på att ge upp.

Jag och sladdar går inte ihop. De som känner mig vet att till min mp3 som jag hade för några år sen hann jag få nya hörlurar 3 ggr på garantin. De blev glappa på nåt vis. Min mobilhandsfree fick jag en ny i somras och hade då haft den i 4 månader kanske. Men sånt är ju lättare att klara sig utan. Datorsladden nu är lite jobbigt. Den är vän med mig till och från men så helt plötsligt så går det inte hur man är lirkar med den.

Får en ny om ungefär 10 dgr.. Jag hoppas att denna överlever så länge. Och så hoppas jag att den nya passar.

Modellen


Blivande pepparkaksbåt

Vi har gjort en modell till vår pepparkaksbåt ikväll. Gick ganska lätt ändå, troligvis eftersom jag fick hjälp av andremaskinisten med grundidéen. Sen byggde jag kobryggan och bygget. Får se vilken kväll det blir av att göra den på riktigt. De flesta verkar positiva även om de muttrar "vilket meck.."

Annars har dagen flytit på snabbt. Massa saker som hänt hela tiden på ett positivt sätt. Provianten dök upp så fort vi var fastknutna och allt vi beställt kom och såg bra ut. Sen kom 3 nygamla som skulle mönstra på. Jungman och överstyrman som gjort en törn var innan samt en däckelev som går sist året på gymnasiet som var här för två år sen eller så (dvs före min tid). Så nu är vi 15 st ombord.

Mycket troligt att vi får avgång härifrån redan inatt för det går fort. Nästa hamn är Wilhemshaven i Tyskland.

Tees

Vi har kommit till Tees och ett England där solen skiner:)

Man får se det lilla som posivtivt och försöka skjuta bort att om man tittar runt omkring så ligger vi i en oljehamn.

Hur?

Jag frågar mig hur kan det bli så här? Hur kan lotsen somna (om de nu är så det gått till) utan att nån annan märker det?

Hur har det egentligen gått till?

Lördag

En riktigt trevlig och god middag är avklarad. Entrecote med pommes, rött vin till och så creme brule och ostbricka till efterrätt. Jag gillar lördagar i sjön. Som gjort för detta. God mat, duka lite fint och vin. Och även om stämingen är bra i vanliga fall så höjs den lite extra med.

Vi hade övning på em också. Nödstyrning som jag aldrig hade gjort innan så jag passade på att testa. Jag gillar och prova saker ombord när jag får. Både sånt som är relevant för mig och inte. Av den enkla anledningen att jag gärna lär mig nya saker och vill kunna hänga med ombord även om det inte är min avdelning. Gick väl sådär, inte så lätt men nu vet jag hur det funkar och det var väl det som var meningen.

Önskelista på plats


Det tog inte lång tid innan önskelistan fanns i mässen..

Den har blivit påfylld med en hel del till sen denna bilden togs men det gör ingenting haha. Slabben behöver påfyllning och som det avslöjades i en kommentar på inlägget innan så är Amsterdam planerat om ett tag och där kan vi en del i alla fall av det vi vill ha.

Fått lite lunch nu, spagetti och köttfärssås och snart ska de andra äta (de flesta förutom vakten som åt med mig). Sen blir det duka undan och så en ledig slapp eftermiddag. Träningsledigt över helgen och det är välbehövligt. Ska bli lite pyssel idag. Vad är hemligt men det kanske visar sig.

Skulle behöva lite hjälp med en sak.. Vi ska bygga en pepparkaksbåt. Om någon sitter inne med en ritning på en sådan som kan fungera för oss så skulle jag bli jätteglad om ni delade med er. Annars löser det sig senare ändå.

Fredag

Fredagkväll - och slabb, men jag hittade inget som föll mig i smaken. Eller jo i och för sig så är ju winegum gott. Men. Jag vet precis hur det slutar med de 1kg påsarna.. Den är slut på söndag. Har blivit så fler än en gång.

Gick till kapten och sa att jag vill ha mer godis till slabben. Men du äter ju inte godis fick jag till svar. Det hade han läst här i bloggen. Haha ja delvis sant. Förra törnen åt jag inte godis. Nu äter jag det på lördagar (och ev rester på söndagen). Plus min julkalender (jepp man får ha sån till och med de år man fyller 20, sen tar man en chokladkalender och låtsas det är till katten..) Där får man lite godis varje dag men det r nyttigt:)

Till slut så gick kapten med på att beställa godis om några hamnar när det kan passa. Jag önskade panda lakrits men de kanske han inte kan trolla fram som den andra kapten brukar göra. Så vi får se. Jag ska skriva en lååååång önskelista på andra saker som kan gå bra.


Facekontroll

Jag vet aldrig hur jag ska göra.
Det sitter 4 personer i rummet, vem ska jag till?
Som tur är brukar kapten stå där och jag kan rädda mig själv genom att fråga honom.

Sen kommer det.. Problem nr 2.
Man ger sjöfartsboken till den som ska kolla.
Den kollar i sjörfartsboken på bilden, sedan upp på mig.
Ska man se allvarlig ut, glad, arg eller vad?

Idag log jag, av nån anledning så blev det så. Hon log tillbaka så det var väl inte fel så.

Hej då Ryssland

På väg att gå från Ryssland för denna gången och det är ju skönt, så mycket krångel som de håller på med.

Mötte lotsen i trappan nyss och det var en riktigt slemmig en. Haha nää elakt men han verka lite skum. Får fråga kapten sen om det stämde..

Pepparkakor, ett äpple och ett päron och mitt fika för dagen:) Gott gott.

Pepparkakor är gott gott

Till kaj imorse och nu ligger vi här vid vad som måste vara en av de sunkigaste kajerna jag sett.

En stor pepparkaksburk åkte fram imorse och är redan halvtömd. Så himla gott ju. Jag kan erkänna att jag satte i mig 5 st innan frukost - inte likt mig men sånt som händer. Sen några till vid tiofikat och ytterligare några vid trefikat. Haha bra av mig som inte äter kakor på jobbet.

Har en liten ny idé för efterrätt också.. Innan så har jag ju inte ätit det överhuvudtaget vissa törnar och ibland ätit alltid av bara farten. Men nu så är det fritt att äta vad jag vill om jag är sugen på det och det är gott. Oavsett om jag äter alla dagar i en vecka eller bara en. För ärligt, vad gör det för skada, tränar ju ändå 5 dagar i veckan och rör mig 12 timmar per dygn. De efterrätter jag hoppar nu är de som innan bara blivit så att jag råkat äta för att alla andra gör det osv.

Nu är jag trött trött och det blir slappa resten av kvällen, kanske äta choklad och så tidigt i säng.

Tees är nästa hanm men de tar tid här och en bra bit att gå sen.

Kaliningrad

Varit en dag men mycket hit och dit. Ena sekunden är det så och nästa inte,

Igår skulle vi gå in nio, imorse tio, sen drogs det ut till lunchen men då blåste det för mycket så vi skulle inte få gå in på minst 3 timmar så vi ankrade. Så fort vi gjort det och stoppat maskin så ringer de och säger att de är lots om en timma. Jaha.. Ingen får nån lugn och ro där efter lunch.

En stund att gå in och så var det dags för myndigheterna att komma ut. Hade tränat och visste inte om jag vågade hoppa in i duschen ifall de skulle dyka upp men jag hade tur och hann, med typ 2 min.

Vet inte varför, nån har sagt att det är kvoterat/måste vara så men det är alltid en tjej med bland de 3-4 st som kommer ombord. Och de luktar ALLTID som de har hällt hela parfymflaskan över sig. Lukten fanns kvar på hella mässdäcket länge efter de hade gått.. För en gångs skull så var det en helt ok parfym dock.
Nu ligger vi kvar utanför några hundra meter från kajen men får inte flytta oss för att det blåser för mycket. När man är inne i båten så tror man att det är skitsnack men jag fick ut med lite saker för en stund sen och det blåser..

Få ombord..

Det känns lite ovant att vi är så få ombord nu. Imorse så gick eleven och chiefen som gått dubbelt av när vi slussade ut från Kielkanalen och nu är vi vår grund/minimibesättning ombord, 13 personer. Jag kommer inte ihåg förra gången vi var det. Det händer, men inte ofta. Normal snittar vi nog på 15 personer och jag gillar när det är mycket folk ombord. Enda lilla fördelen nu då skulle väl vara att det blir mindre disk och tvätt men den skilladen är så liten så det känns knappt.

Nu åker vi bara båt, om det är så bara vet jag inte i och för sig. En bit kvar till Kaliningrad än..


RSS 2.0