Seko-tidningen

Fått ett par kommentarer och såg imorse länken i Martins blogg att Seko-tidningen hade listat ett antal jobbloggar. Kul och bra initsiativ, för egen del letar jag alltid nya intressanta bloggar. Med det vill jag säga att alla som läser det här och har en egen blogg gärna får lämna bara adressen som kommentar så att jag får läsa era också.

Att Martin skulle vara med var inte så förvånande men jag blev lite överraskad att min var med. Längre ner hittade jag även vår jungman Adams blogg.

Här är länken för er som missat den till listan med bloggar. Verkligen värd att kika på.


Simson

Måste bara få lägga upp en bild på vår urgulliga lilla kattunge Simson. Snart 14 veckor och världens gosigaste och mysigaste. Såklart väldigt busig också men det är bara gulligt det med. Så jag har inga problem att fördriva min lediga tid, han vill alltid leka och busa:)


Ny design

Som ni kanske ser så är det lite omgjort härinne nu. Jag tröttnade på designen som var och kände det behövdes nåt nytt.
Fått hjälpa av superduktiga Anna med det. Själv så är jag inte alls insatt, tyvärr. För övrigt hon som gjorde min gamla design med. Titta gärna in till henne då hon har enligt mig en väldigt bra blogg.

Jag tar gärna emot tyckande och tänkande kring om något borde ändras här inne. Något som saknas, något som ser knasigt ut osv.. Såklart även önskemål på vad jag ska skriva om, frågor osv.

Inte på min sida..

Jag blir så trött.. Min lilla "komma hem förkylning" hade precis lagt sig över helgen och träningen kändes klockren igår på gymmet. Så smäller det till över natten och nu äter jag visst antibiotika. Kul, väldigt kul. Inte. Men det är 5 dagar bara som tur är. Får roa mig med att ta det lugnt så länge. Har en del att plugga ändå så..

Sen en sak till.. I helgen så var det grått och kallt. Så igår när jag vaknade så hade det snöat igen, nice. Men idag då.. Jo det snöar mer eller ja

Bilder

Såklart en förkylning skulle komma som ett brev på posten efter dagar hemma. Vet inte om det beror på miljöbytet eller om jag dragit på mig det ombord men det väntar med att bryta ut. Skulle ju vara kul att veta faktiskt..

Rätt lindrigt kom jag dock undan den här gången, lite halsont och förkyld men det är redan på bättringsvägen efter två dagar,

Funderar på en sväng till gymmet senare. Dock ingen direkt träning. Så frisk är jag inte men simma en stund och komma ut och få lite frisk luft blir jag inte sämre av. Kan ju dock vara så att det är nu alla människor ska börja sitt nya liv med träning osv efter helgena. Så vi lär ju inte bli ensamma.


Lovade bilder förut..


Hemma:)

Hemma, hemma, hemma och det känns så himla bra, såklart:)

Blev hämtade i tisdags em på båten, blev körda till Schiphol via immigration i Rotterdam. Tog över två timmar att ta sig den vägen. Sist jag åkte tog det knappt en timma men detta var mitt i rusningstrafik och den gången åkte vi väldigt tidigt på morgonen.

Smidig incheckning på flygplatsen, 1 person före oss i kön. Vi var redan bokade bredvid varann. Ekonomi extra stod det på våra biljetter och det insåg vi inte förrän vi hittade våra platser vad det innebar. Inte ens när vi hade läst stolsnumret på biljetterna hade det kopplat. Vi satt i buisness (hur stavas det?) och blev uppassade konstant. Ändå skillnaden mot om det vart buisness var att vi fick kall mat istället för varm. Tror det ändå var bland den bästa mat jag fått på ett flygplan. Men så flög vi SAS och det gör vi sällan annars.

Inte van på flyget att bli uppassad på det viset.. När vi skulle få nåt att dricka så fort vi lyft..

Flygvärdinnan: Vad vill ni ha och dricka?
Jag: Ehm ja..
Flygvärdinnan: Lite champagne kanske?
Jag: Eh nja, jag tar rött vin.
Flygvärdinnan: Okej, vill du ha något mer att dricka?
Jag: Nej tack, det är bra.
Flygvärdinnan: Vill du ha conjac eller baileys till kaffet sen?

Man vet inte riktigt hur man ska hantera det.. Dagstidningar fick alla när de kom ombord, väldigt trevligt och få dagens Aftonbladet/Expressen att läsa redan på väg hem. Efter vi fått vår dricka så kom de och erbjöd oss mer tidningar, inredningsmagasin, historietidningar osv.. Sedan kom maten och mer dricka erbjöds. Efter maten kaffe och så fick vi choklad osv..

De 1h och 45 min flygresan tog var inte tråkiga eller sega en sekund. Visst gick tiden inte superfort men vad gör det..

Lite mindre uppdatering nu när jag ska vara leeeedig bara och ta det lugnt. Men bilder har jag ju lovat och småsaker och skriva kommer jag på hela tiden så fortsätt titta in och kommentera. Tittar till bloggen så gott som varje dag även om den inte uppdateras.

Rotterdam

Äntligen ligger vi till kaj:) Och våra avlösare är på väg. Flyget är bokat och vi ska hem:)

Haft hur mycket som helst och göra hela dan men är nästan klar nu. En dusch, byta om och sen försöka stänga väskan. Att jag aldrig lär mig.. Min väska är inte precis liten men det är nåt med att den måste packas snudd på full hemma och sen blir den ännu fullare ombord oftast och när man ska hem blir det panik och stänga.

Tror inte jag har tid/kommer åt internet något mer förrän jag är hemma och det kanske inte blir förrän imorgonkväll/torsdag nångång. Noll planering just nu, får det inte riktigt att gå ihop med det löser sig..

Tisdag

Strålande sol men väldigt kallt ute, väldigt kallt med hollänska mått. Säkert inte ens minusgrader men det blåser lite så man vill inte ens sticka ut näsan om man inte måste.

Lite mer positivt idag, jag är lite ledsen för den aningen negativa/uppgivna tonen som varit ett par dagar.. Men idag blir det ändring, kanske så mönstrar vi av ikväll. Hoppas hoppas:) Vi behöver bara komma till kaj här i Rotterdam och det är rätt stora chanser att vi gör det.

Fotat en del på morgonen (eller ja, mest älskling som har mer tid) så jag ska försöka få upp några av de bilderna senare.. Om tiden finns och internet är på min sida. Nu är det fikatajm.

Just det.. Trettondagen idag. Grattis till alla hemma som är lediga. Här märks det - inte alls. Alla jobbar.

Det finns hopp..

Vi har vinkat hej då till våra grannar på ankarplatsen, hivat och går mot Rotterdam. Vilken resa att skryta om.. Amsterdam - Rotterdam. Men det är ett steg närmare en last, kaj och avmönstringen. När vi går in och allt sånt är fortfarande något jag inte vet men det kommer väl..

Vinnaren i Wii-tournament har korats. Det blev vår navstyrman. Grattis:) För egen del är jag väldigt nöjd med en delad andraplats tillsammans med vår elev. Såklart känns det bra att ha slagit kapten 3 ggr på 3 försök också men säg inget till honom för då får jag inte åka hem..


Även om det blåste så var det klart och fint idag.

Måndag

Fortfarande ombord. Utan några som helst besked. Kan ju inte skylla det på någon heller. Bara hoppas att allt löser sig snart.

Ta ut en båt tänker ni. Inte ett alternativ med det vädret vi har. För farligt, tyvärr. Min idé med helikopteravmönstring lär inte heller bli verklighet. Det är aningens för dyrt och så vet jag inte ens om det är tillåtet hur som helst.

Kunde inte låta bli..

Jag är rastlös nu, så pass att jag inte kunde låta bli att börja packa.

Lite skulle jag börja. Det slutade med att jag har packat klart för att åka hem. Så nu bor jag i min väska. Har väl hänt förut. På Jakob Hägg de 10 dagarna jag var där så packade jag knappt upp. Korkat värre eftersom hytten var minimal och väskan tog upp mycket av golvytan.

Mitt vanliga problem när jag ska hem att väskan känns alldeles för liten har jag den gången med men på nåt sätt så löser det sig alltid. Idag såg det så himla bra ut, tills jag insåg att jag glömt för det första skorna, som i och för sig bara var 2 par och sen har en del mer saker. Men det ska gå.

Det är nåt strul när jag lägger upp inläggen.. De kommer inte upp ibland förrän jag lägger ut nästa inlägg osv.. Väldigt störande men jag vet inte vad det beror på.


Söndag

Åter igen så har jag snurrat till dagarna, det är söndag ju. Vad det känns som vet jag inte. Men inte som söndag i alla fall. Fast egentligen så är det rätt uppenbart med tanke på hur lugnt det är i båten.

Var helt övertygad att jag skulle vara hemma vid det här laget. Så jag var så inställd på att göra klart den här veckan och sen skulle jag vara hemma. Nu får ag istället ställa in mig på att börja en ny vecka ombord och såklart överlever jag det men det ska bli skönt att få komma hem när det väl blir.


Ge mig sommar och sol eller som de har hemma -15 och 2 dm snö..

Fråga mig inte vad för spel sjön här utanför Amsterdam har haft på förmiddan. Det har rullat som bara den till och från. Så illa att det har funnits sjösjukekänningar hos folk. I och för sig som vi redan innan visste var känsliga mot det.

Tack för julkortet Boris:) Glömt och skriva det i flera dagar nu. Vi fick det på nyårsafton. Längtar tills du kommer ombord för då får jag åka hem haha..


Rekord

Vi måste ha slagit basturekord på den här båten idag. 8 personer och ja det var rätt trångt. Fast en till hade gått, med lite vilja. Skoj att så många är på att vara med. Går lite i perioder med bastningen, vår ena motorman är väl den drivande får jag säga. Innan han kom ombord den här törnen så var det rätt dött.


Till ankars - igen

Gårdagen bloggtorka berodde på internet, som var totaldött.. Trist men de händer då och då här. Det har varit ovanligt pålitligt den här törnen, när det efter ett par dagar när det kom igång igen efter den riktiga kraschen på en månad när jag var hemma.

Vi har hamnat till ankars igen, den här gången är det inte riktigt bra.. Jag skulle ha mönstrat av igår.. Nu har vi ingen last, så vi kan inte göra så mycket mer än att vänta. I första hand på att det ska bli måndag. Visst kan det hända nåt innan men det känns rätt otroligt.

Börjar känna att jag vill hem nu, verkligen. Går mest och väntar på att få åka hem. Sugen på att börja packa men tillåter mig inte det, inte riktigt än.


Vår ankarplats utanför Amsterdam, det ligger sanslöst mycket båtar här.. Styrman räkna det till minst 40 båtar.

Bilder från igår


Dukat och klart:)


Nästan alla har hittat ner.. Och förstått att det är inne med kronor på huvudet.


Choffen fick två kronor.. Erkänn att han påminner lite om kungen i Robin Hood..

Torsdag

En vanlig torsdag på ett sätt men det är ändå nyårsdagen. Så det är lite trött dag ombord. För min egen del så jobbade jag till halv elva, då brukar jag redan ha somnat i vanliga fall. Sen skulle jag försöka hålla mig vaken till tolv, slutade med att älskling fick väcka mig typ en gång i minuten så att jag inte skulle somna så djupt. Somnade kanske fem över tolv, hörde inte sms som kom eller nånting. Därav inga svar.. Sorry.

Ledig nu fram till tre och det blir lugnt.. Skippar nog sova men hitade ett par nya tidningar i dagrummet. I Form och Vagabond hade kommit igår med posten ombord. Nya prenumerationer för i år. Mycket klokt den som föreslog dem. Innan hade vi bara Nostagica, Illustrerad Vetenskap och Pratiskt båtägande. Säkert väldigt bra tidningar men inget som tilltalar mig.

Vi hade lite slabb igår också och nu börjar man hitta allt som kom med förra beställningen så nu har bla. mitt önskemål Dumle hittat fram, mums mums. Kan hända att jag råkar äta lite godis eftersom påsen är öppnad..

RSS 2.0