Parken Zoo

Mitt lördagsnöje i sommarvädret som återvänt - Parken Zoo i Eskilstuna. Alldeles för länge sen sist jag var där.


Aporna var på lekhumör när maten var på väg


Finast av alla djuren - den vita tigern


Såklart vi var tvugna att hälsa på hos Fantomen..


..och klappa getterna, precis som när man var liten. Jag fick en kompis direkt

VovvisHar också glömt att presentera Vovvis. Fick honom istället för den riktiga hundvalpen jag ville ha ombord..
Han har inget annat namn än Vovvis ännu så förslag är välkomna..

Han gillar dajm och är redan en hejare på msn..

Tack kapten..

Kom på att jag glömt en sak som jag lovade ombord innan jag fick tillåtelse att mönstra av. Att säga tack till kapten för att han löste det. Så tack JO för att jag fick komma hem:)

Fick lite halvpanik här på fm.. Telefonen ringer och visar dolt nr. Brukar till 99% vara jobbet som ringer till mig med det, så också denna gången och mina tankar hinner såklart måla upp det värsta. Att de ringer för att säga att de bokat flyg för mig imorrn bitti och att de är dags för jobb igen. Så var det inte och jag kan lättad andas ut igen, det är ju drygt 4 veckors skön ledighet till kvar innan jag lyfter ett finger igen vad det gäller jobb.


På vägen hem, enda stunderna himlen var blå, när vi flög..

Vart är sista sommaren?

Jag har varit dåligt och ännu mer dålig på att uppdatera sen jag kom hem, tänker inte be om ursäkt eftersom jag redan sagt att det kommer bli så.

Tar det lugnt och vilar upp mig hemma nu. Träffar kompisar, familj och älsklingen. Allt är toppen förutom att jag blivit lite sjuk som vanligt och att vädret redan känns som höst.. Inte vad jag räknat med men sånt händer väl, hoppas på sol och värme men klarar mig nog ändå.

Rätt skönt att få slappa i soffan och kolla lite på OS. Följer inte nåt speciellt men det är ju kul om de är svenskar med, damhandbollen, damfotbollen, friidrotten och ja..

Hemma

Det slutade lyckligt med min avmönstring den här gången.. Trots ankarplats så fick jag mönstra av samma dag som jag skulle, alltså torsdag  från Pembroke och åka hem igår fredag från Cardiff. Lyckades med ett otroligt tajt byte på Shiphol, en del fick nog ett gott skratt när jag stormade fram där mellan terminalerna och kom fram till gaten lagom tills den stängde. Slutet gott allting gott, jag är hemma och det känns väldigt bra.

Ledighet innebär också ledighet från bloggen, säkert dyker jag upp då och då men lovar inget mer än den förklaringen jag lovade innan.


Till ankars..

Okej, dålig uppdatering och jag är ledsen för det men har så mycket annat att ta tag i. Allt som har hänt sista veckan skulle kunnas skrivas en hel uppsats om.. Får ta och försöka reda ut det här när tid och ork finns.

Nu ligger vi till ankars utanför Pembroke, det har ju aldrig hänt innan min avmönstring precis nån gång innan heller.. Men jag hoppas på en bra lösning på allt, vart vi nu ska hitta den.

Dublin

Vad är grejen med helgdagar på ickehelgdagar?

Idag är det tydligen "bankholiday" här i Dublin (hela Irland?).

Vilket innebär att allt är stängt utom supermarkets och pubar.

Och vilket intresse har jag av det?

Inte mycket.

Tuggummi skulle i och för sig behövas då det håller på att ta slut.

Lösning: Snälla överstyrman som stack iland en sväng trots allt köper med sig det.


Vilken tråkig inställning jag har..
 
Det är dags för mig att åka hem, alltså jag vill hem nu. Jag är inställd på att vara hemma på torsdag...

Kommer det bli så?

Bild Pembroke


Avgång från Pembroke sist vi var här..

Pembroke

För vilken gång i ordningen den här törnen, jag vet inte. Tredje minst men jag tror nästan på fjärde gången. Hmm tur att de har många kajer så vi får lite variation.

Blev lite förvånad imorse när jag kom ner och ser att vi redan ligger till kaj. Har sovit jättehårt inatt och när jag vaknade var det så tyst att jag trodde vi låg till ankars som det var sagt, men inte då.

Brasskaos

Dagen började inte bra.. Rullat lite på morgonsidan och ibland, bland annat inatt så har det stört min sömn jättemycket. Går upp när jag tror klockan är halv 6, gör mig klar för att jobba och går ner strax före 6, trodde jag. På väg ner så ser jag brasslapparna men reflekterar inte så mycket över det. Kommer ner i mässen och ser att klockan är 5. Kul, jättekul, inte. Kändes ju inte så värt att börja jobba, men samtidigt inte heller att somna igen. Tänkte att jag skulle läsa lite, den första boken, nää. Bytte bok, nää, inte den heller. Fick bli sova lite ändå.

Anledningen att jag missade att vi skulle brassa en timma bakåt var att vi trots allt fick lasten Pembroke - Dublin. Så nu går vi mot Pembroke, allas vår ickeälsklingshamn för ankra runt midnatt och ev gå in runt lunch. Låter bra, inte för att sista ordet är sagt men de har inte hotat med vad jag är rädd för... 10 dagars ankring. Brasset blev bestämt först när vår nya kapten kom ombord vid midnatt. Inte bara jag som missade. Det är sånt som händer.

Resten av dagen har det hela tiden blivit bättre. Börjat pyssla med småsaker inför avmönstringen som bara är 5 dagar bort. Eller 7 aug är det sagt men det går sällan som det ska här. Så 6-8 aug är väl nåt man får räkna med.


En annan morgon som var bättre än dagens..

Missöde..


Okej, jag tänker inte skylla ifrån mej. Det var klantigt men också tidigt på morgonen...
Osthyveln råkade klämas, av mg, i diskmaskinen. Den har fått avsluta sitt viktiga jobb
ombord för att ersättas så fort min avlöare som fått äran att välja nya kommer ombord.

Fredag

Okej, det är ingen bra dag idag. Jag mår bra igen och har fått svart på vitt på det men det har vart ett kaos.

Vi kommer att gå ifrån Loirent inatt men bara för att ankra, troligtvis över helgen. Pembroke och Dublin/ Belfast är inte längre aktuellt utan det är ett stort frågetecken. 6 dagar till min planerade avmönstring. Jag är inte orolig, det är jag faktiskt inte, inte än. Men det kan inte gå så illa en gång till, det kan inte det..

RSS 2.0