Tidsfördriv



Ett att göra tips till dem som är ombord då jag har förstått att ankarplats är mer regel än undantag just nu.

Gör som Kalle, fiska. Tror två små fiskar blev resultatet den dagen då den här bilden togs.

Tror bestämt att vi fått ett nytt fiskespö efter det lilla incidenten med det förra utanför Amsterdam... Ehm, Igge... Vi vill gärna höra den hela och sanna historien om vad som hände den kvällen.

Kommentarer
Postat av: Elin

(: Vi valde redan i 1:an men fick inte åka på APU hösen i 2:an men som sagt kunde inte åka då p g a brändskada men nu är det bra så väntar på att det ska bli höst och börja 3:an så man får testa på att åka på sjön! (: I 2:an får man åka på finlandskryssingarna eftersom det är första gången men sen kan man söka kryssningar/lasbåtar över hela världen. Men månda håller sig till kryssningar inom Europa. Har läst mycket på din blogg på lasfartyget som du är på och det ser väldigt intressant ut! (: skulle faktiskt vilja testa på det. Men som sagt jag är en sån som saknar i hjäl mig efter min familj och pojkvän! Även om jag bara vill i från min familj och resa så klarar jag ändå inte av att vara borta för länge. Det var som när jag och pojken var på en 24timmars kryssning till finland då jag fyllde år. Redan efter 5 timmar jag lämnat stan ringde jag mamma och pappa! :D heheh! Men inte så konstigt när det var första gången man åkte i från föräldrarna så där. Men nu har man flyttat i hop med pojken så man är 2½ mil i från föräldrarna! :D hehe Skönt men känns lite konstigt. Sen saknar man så klart sina små syskon. Annat med stora syskon för dom bor oxå i stan så man fikar lite då och då med dom och går på staN!

Ha det bra!



Mvh Elin

2008-05-28 @ 15:44:39
URL: http://elinodegard.blogg.se/
Postat av: Cheng Igge

OK!

Så här var det.

Jag fick för mig att fiska en kväll. Sagt och gjort så letade jag reda på ett dyrt fint spö som stod i en kofferdam på akterkant. Men rullen var rostig och gick inte att röra. Inte ens med milt våld och vaselin så rörde sig veven. Mera våld och sen var det ingen rulle längre. Men skit samma, den var ju helrostig och förstörd av väder och vind.

Man måste ta in en havsrulle inomhus när den inte används, olja in delarna och serva den. Sen så tittade jag närmare på själva fiskespöt. Ja, man kanske skulle ha det som piska till att jaga lata själar med. Så jag helt sonika slängde skiten överbord. Man får göra det enligt MARPOL ANNEX IV.

Sen så blev det känt att jag slängt skiten. Gissa vad elaka tunger fick till då. Jo att jag skulle kasta med spöt men när jag skulle släppa bromsen så slöppte jag allt och den dyra fina utrustningen gick överbord.

Det var väl bara att spinna vidare på det och lossas som om jag vid 59-års ålder aldrig hållit i et spö.

Så gick det till!

Men nu har vi ett nytt fint avsfiskespö med, öppen haspel, tror jag det blev. Men jag håller mig ifrån det kastspöt för någon smarting har satt på en pilk på reven. Jaha, pilka med ett kastspö lockar inte mig! Man kan dra i reven för hand och det är minst lika roligt utan att ha ett dyrt kastspö som sedan bara ställs in utan tillsyn, rullen full av salt sjövatten!

Ha de.

Igge

2008-05-29 @ 17:29:46
URL: http://iggepopp.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Hahaha jo nu kommer jag också ihåg. Var visst stackars lilla jag som råkade komma ut när alla arga känlsor kom ut. Hade bara varit ombord ett dygn blev ju livrädd och funderade vad jag kommit till för dårbåt. Som tur var så var det inte så illa.

2008-05-29 @ 17:42:57
URL: http://rebeccaskog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0